ZLÍN – BRNO 32:31 (17:14)

16. a poslední podzimní kolo extraligy před zimní pauzou, to měl být hit. To se potvrdilo. Diváci v hale Euronics viděli drama do posledních chvil.

Nabuzený Zlín sice ještě dvě vteřiny před koncem čelil útoku Brna, ale jeho závěrečný tlak ustál. „Samozřejmě jsem měl obavy, soupeř už neměl co ztratit, hráli na maximální riziko, ale zvládli jsme to," ulevil si Mičola.

Zlínu vyšel výborně vstup do zápasu, kdy Brnu odskočil až na pět branek. Po zbytek utkání si pak udržoval těsný náskok.

„Hodně času jsme strávili u videa. Hráči výborně plnili taktické pokyny," pochvaloval si Mičola. „Těší mě, že hráči si začínají věřit. Stále jim vštěpuju, že proti nám stojí taky jen soupeři z masa a kostí."

Domácí házenkáře podržel hlavně gólman Jan Hrdina, který předvedl několik mimořádných zákroků. V úvodu zápasu navíc Brnu zneškodnil tři sedmimetrové hody.

„Zlínský gólman byl výborný, to on byl strůjcem tohoto výsledku," uznal kouč Brna Andrej Titkov, který ještě v minulé sezoně stál na lavice Zlína. „Zlínu můžu jen pogratulovat k výhře. Byli na nás výborně připravení," dodal Titkov.

Pro Zlín jde už o čtvrtou výhru v řadě. „Je možná škoda, že sezona teď končí. Ale určitě se nám bude vzhledem k posledním výkonům dobře trénovat," usmál se Mičola. ⋌(mar)

Zlín: Hrdina, Luňák – Plšek 9, Poloz 7, Dujčák 3/1, Gabriž 3, Indrák 3, Zbranek 3, Doležel 2, Kafka 2, Buček, Pernica, Balun, Mužík. Nejvíce branek Brna: Hanták 12/5, Mičola 4, Hubáček 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 1/1 – 8/5. Diváci: 750.