Zlínský tenista na drnovické antuce v základní skupině zdolal Jiřího Úlehlu z Vyškova, luhačovického Karla Křena a Ladislava Matušince (Štítná nad Vláří). Ve vyřazovacích zápasech si postupně poradil ve čtvrtfinále s Pavlem Saturkou z Jihlavy, v semifinále s Josefem Táborským (Vyškov) a ve finále s dalším tenisovým matadorem z našeho kraje Josefem Hnaníčkem ze Štítné nad Vláří.

,,Se Saturkou to bylo pohodové vítězství. S běhavým Jihlavanem, který mě nemůže ničím překvapit, jsem podal zodpovědný výkon. Na tenistu z Vysočiny platilo hrát balóny k čarám. Z Táborského jsem měl trochu obaly. Kurty v Drnovicích jsou totiž jeho domácím prostředím. Ale protože měl můj semifinálový soupeř problémy s bolavými koleny, tak ve výměnách hodně riskoval. Navíc si na mě moc nevěřil. Proto mi v utkání o postup do finále stačilo udržovat balón ve hře,“ pochvaloval si tenisovou pohodu na Vyškovsku Dušan Machala.

 Tomu se dařilo i ve finále.

 ,,Se specialistou na antuku Hnaníčkem máme ve výhrách vyrovnanou vzájemnou bilanci. V Drnovicích jsem byl úspěšný já. V partii se Štítňanem bylo důležité, že jsem za stavu 5:4 v následném gemu duel dohrál k povedenému konci. Kdyby Hnaníček vyrovnal na 5:5, tak bych byl nervózní. Proměnil jsem však až čtvrtý mečbol,“ oddechl si po náročném střetnutí o první příčku Machala.

 ,,Celý turnaj se hrál ve velkém větru. Tyto podmínky svědčily technickým tenistům, mezi které Dušan Machala patří. Moje hra je založená na tvrdém podání a razantním forhendu. V rozhodujících momentech jsem ovšem důležité údery zahrál mimo dvorec. Navíc jsem hned v úvodu finálového duelu ztratil podání a později jsem prohrával 2:5. Podařilo se mi ještě snížit stav na 4:5. Dušan si však výhru už pohlídal.“ konstatoval po finále Josef Hnaníček.   

 Ve skvěle organizovaném turnaji v Drnovicích se konal i Turnaj super útěchy (o 5. místo). V něm ve finále Michal Friedrich z Otrokovic porazil Jihlavana Pavla Saturku 6:4.

 V Turnaji velké útěchy postoupili do semifinále Jan Nahodil z Valašských Klobouk a Karel Křen (Luhačovice).

 V Drnovicích se hrálo také utkání o 13. místo. V něm Marian Dobrotka ze Sidonie udolal Ctirada Dohnala (Hranice na Moravě) 6:4.

VÝSLEDKY HLAVNÍ SOUTĚŽE VE VELKÉ CENĚ DRNOVIC 2020:

Čtvrtfinále: Miroslav Petružela (Daskabát u Olomouce) – Ladislav Matušinec (Štítná nad Vláří) 6:2, Josef Hnaníček (Štítná nad Vláří) – Michael Friedrich (Otrokovice) 6:4, Dušan Machala (Zlín) – Pavel Saturka (Jihlava) 6:3, Josef Táborský (Vyškov) – Rostislav Gažák (Kunčičky u Bašky) 6:2.

Semifinále: Hnaníček – Petružela 6:4, Machala – Táborský 6:2.

 Finále: Dušan Machala – Josef Hnaníček 6:4.