„Především se zase potkám s řadou kamarádek, které ve Zlíně i přes velké omlazení kabiny mám. Bude to pro mě pěkná nostalgie, na druhou stranu to bude nepříjemné, protože si jedeme s Veselím pro oba body," pokrčila rameny 35letá odchovankyně ostravské házené. „K utkání vyrazím s týmem, protože ve Zlíně už nebydlím. A jestli si spletu šatnu? To asi ne, ale než se půjdu převléct, určitě holky v domácí přijdu pozdravit," slíbila s úsměvem.

Už proběhlo nějaké předzápasové hecování, popichování?

Zatím ne, ale s blížícím se začátkem určitě něco s holkami, které loni hrály ve Zlíně, vymyslíme. Minimálně přes sestru Kristýnu pošleme vzkaz Martině Salčákové, něco určitě proběhne přes sociální síť. Možná že se i se Šárkou Marčíkovou trošku poškorpíme. (Smích.)

První zápas Veselí ovládlo o sedm gólů (33:26). Čekáte podobně snadné vítězství i v sobotu?

To rozhodně ne! Zápas ve Veselí se jim hrubě nepovedl, naopak nyní mají za sebou šňůru tří vítězství, po které se jim v kabině určitě zlepšila nálada. Naopak u nás je to v poslední době složitější. Nejenže máme problém s tréninkovou morálkou, ale navíc náš výkon roste s kvalitou soupeře. S nejslabšími se trápíme, což se potvrdilo naposledy v Nitře, kde ale trenér dal šanci celé lavičce. I přese všechno věřím, že ve Zlíně vyhrajeme a získáme potřebné body v boji o medaile.

Zatímco vás čeká boj o titul, Zlín bude bojovat o záchranu. Udrží se?

Určitě, o tom nepochybuji. Ze začátku se sice trápili, ale mladý tým je velmi kvalitní, potřebuje jen dozrát a získat zkušenosti. Podle mne zůstane sestupový černý Petr Jindřichovu Hradci, který je již několik let v interlize nejslabší.

Hovoří se o konci podpory významného partnera ve Veselí. Zůstanete v týmu panenek i příští sezonu?

To ještě nevím. Vedení nyní zahájilo se všemi jednání, uvidíme, jak to dopadne. Každopádně do budoucna plánuji návrat do Ostravy, kde mám byt a kořeny.

Jak dlouho se chcete ještě házené věnovat? Vydržíte třeba jako Lenka Černá?

Jako že bych byla Dominátorem v sukni? To určitě ne. (Smích.) Vůbec nevím, co bude za půl roku, rozhodnu se v létě po sezoně. Stejně jako v uplynulých třech letech. Už loni jsem půl roku nehrála, bydlela jsem už v Ostravě. Určitě ale chci u házené zůstat, bavit se jí a třeba pomáhat s výchovou mladých, nejlépe v Ostravě