Domácí hned zkraje zápasu prohrávali 2:7. Za stavu 2:4 přitom úspěšně zaútočili. Rozhodčí přesto nechal míč opakovat. Ačkoliv svěřenci Přemysla Obdržálka do konce setu srovnali, hosté úvodní sadu ovládli.

„V prvním setu jsme se nechali ovlivnit výrokem rozhodčího. Ve druhém jsme byli lepší. Můžeme si za něj trochu sami, blbě jsme ho prohráli,“ mrzelo hlavního kouče Fatry Přemysla Obdržálka nedotažené nadějné vedení 22:17 v závěru druhého setu.

Na začátku třetí sady Zlín vedl 5:3. Na podání byl Jiří Adamec, který však špatně došlápl a utkání pro něj skončilo. Domácí však tato záležitost více semkla a další dva sety dotáhli do vítězného konce.

„Zranění Adamce nám paradoxně trochu zlepšilo výkon. Museli jsme přestat na něj přestat hrát. Více to tak táhli ostatní. Začali jsme chodit přes střed,“ přiblížil jeden z důvodů lepšího výkonu Fatry Obdržálek, který rovněž postrádá absentujícího Jakuba Motyčku.

Tiebreak pro domácí začal skvěle. Šulc servisem dovedl spoluhráče ke slibnému vedení 3:0. Zlínští volejbalisté ještě po změně stran hlídali vedení 9:7, poté ale prohráli pět bodů v řadě.

„Zkazili jsme servis, zasekli jsme se v jednom postavení. Nemělo by se to stávat,“ trápilo Obdržálka, který jako jeden z klíčových okamžiků tiebreaku viděl lacinější ztrátu na začátku 5. setu.

„Někteří nedodržují systém, který si řekneme. Několik měsíců se o něm bavíme. Je to špatně.“

Fatra zítra od 15.00 hodin doma vyzve Beskydy. Do zápasu pravděpodobně nezasáhne ani Adamec. „Ruplo mu v koleni. Musíme počkat,“ uzavřel Přemysl Obdržálek.

Uniga Extraliga, 9. kolo

VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 2:3 (21, 26, -22, -20, 11)