Fatra i bez tří hráčů základní sestavy začala výborně a rychle vedla 4:1. „Pak nám ale rozhodčí všem vysvětlili, kdo zápas vyhraje. Začali domácím uznávat branky po krocích, a když jsme na to upozornili, byli jsme vylučováni. Vcelku zkušeně měli hru pod kontrolou," konstatoval naštvaně vedoucí týmu a předseda klubu Jan Hofman.

Jeho svěřenci bojovali a po změně stran několikrát snížili na rozdíl tří čtyř branek, ovšem více nedokázali. „O výsledku by se mělo rozhodovat na hřišti a ne aby se zviditelňovali rozhodčí. S takovou budu raději chodit na ryby než sledovat podobnou taškařici," nebral si servítky Hofman.

Jediným pozitivem zápasu bylo zapracování mladých opor ze Zlína. „Zahrála si celá lavička, ale bez nároku na body," dodal zhrzele.

Fatra o víkendu čeká další duel na půdě soupeře. „V Zubří s rezervou to bude opět těžké. Velký boj čekám i o týden později v domácím derby s Holešovem," přiznal Hofman.

VELKÁ BYSTŘICE – FATRA NAPAJEDLA 29:23 (16:10)

Fatra: Hrdina, Možný – Zd. Kašný 5/1, P. Kašný 3, Kadubec 2, Babáček 5, Zmeškal 1, Fryšták 1, L. Vacula 1, Šáš 1, Uhříček, Noga 4. Trenér: Lukačovič.