VSC FATRA ZLÍN – ÚSTÍ NAD LABEM 3:2 (-17, 21, –23, 19, 15)

Dvakrát útočilo Ústí ve zkrácené hře na zisk druhého bodu, dvakrát dokázala Fatra odolat. Kolář pak přesnou smečí zajistil první mečbol také pro Zlín, a když hostující Hykš zaútočil do autu, mohl si favorit utkání oddechnout.

„Pořád je to vítězství a každé vítězství se počítá, i když to mohlo být o něco jednodušší," připustil zlínský trenér Roman Macek.

Fatra přitom v předchozích třech duelech s Ústím v této sezoně neztratila ani set, teď však prohrála hned úvodní sadu. Ta předznamenala i následné trápení. „Potvrdilo se, že Ústí má svou kvalitu a na předposledním místě se nachází jen kvůli zkaženým koncovkám setů," poznamenal Macek.

Zlínští sice záhy srovnali, jenomže ve vyrovnané koncovce třetího dějství několikrát trestuhodně zaváhali a Severočeši měli znovu navrch.

„Hanebně jsme po celý zápas podávali a na rozdíl od soupeře jsme nebyli dostatečně sebevědomí v útoku. V koncovce třetího setu jsme k tomu přidali i laxnost na bloku, kdy jsme neubránili dva jasné a čitelné útoky," vyjmenoval domácí kouč.

Náladu si spravila Fatra ve čtvrtém dějství, které jasně opanovala, nicméně v tie-breaku znovu připustila drama, ačkoliv zkrácenou hru měla slibně rozjetou.

„Ústí předvedlo velmi dobrý výkon, nejlepší ze všech našich vzájemných zápasů v této sezoně. Excelentně zahrál zejména Hykš. Při našem mečbolu to byl ale paradoxně on, kdo nám nepřesným útokem pomohl k druhému bodu," konstatoval Macek.

Ačkoliv tedy jeho tým nakonec slavil v dostizích o třetí příčku v tabulce očekávané vítězství, ke spanilé podzimní jízdě mělo jeho sobotní představení na míle daleko.

„Je to pravda, ale není těžké vítězit, když se vše daří. Nám to teď tolik nejde, kazíme koncovky, přesto máme na kontě už dvanáct vítězství. Dvě třetiny extraligy by s námi měnili," má jasno 51letý kouč, jenž za velmi dobrý výkon pochválil zejména smečaře Koláře a Vašíčka.

„První jmenovaný nás táhl po většinu utkání, ten druhý zase naši hru oživil a přidal také na servisu," uvedl Macek.

Nejvíce bodů: A. Bartoš 18, Kolář 15, Vašíček a Navláčil po 13 – Hykš 34, M. Mach 17, Kraus 11. Zlín: Bartoš A., Bartoš P., Kolář, Navláčil, Kostoláni, Kotas, libero Obdržálek. Střídali: Vašíček, Barák, Přikryl, Uchytil.