FATRA ZLÍN – ČZU PRAHA 3:1(16;21;-21;18)

Na začátek sezony se hrálo divácky pohledné utkání s častými a dlouhými výměnami. Domácí ale byli v herních činnostech v úvodních dvou sadách přesnější, proto také zaslouženě vedli.

„Po dlouhé přestávce jsme byli v očekávání, jak bude první mistrovský zápas z naší strany vůbec vypadat. Hodně nám ale poimohlo, že jsme se Pražany potkali v přátelském utkání už před dvěma týdny a dobře jsme se na ně nachystali," předeslal úvodem svého hodnocení hlavní trenér Zlína Roman Macek.

Fatra měla navrch a své převahy dokázala také využít. „V prvních dvou setech jsme soupeře přehrávali dobrou obranou založenou na výborném servisu a podpořenou kvalitním útokem," vypozoroval Macek.

Avšak ve třetím setu hosté vynikající a obětavou obranou v poli dokázali zápas zdramatizovat. „Nám se přestalo dařit na podání, Pražané nezměrnou bojovností ubránili několik našich balonů a s trochou štěstí uhráli několik důležitých bodů," pokračoval zlínský kouč.

Co však bylo nepříjemné, hosté v dobrém výkonu pokračovali i na začátku čtvrté sady, v níž vedli 3:1. Domácí lavička ale včas zareagovala a vytáhla eso v podobě smečaře Pavla Koláře. Zlínský navrátilec do sestavy pak přivodil důležitý zvrat. „Chytil se hned prvním útokem z velmi těžké pozice a naši hru výrazně oživil," pochvaloval si Macek.

Hra Fatry znovu získala řád a domácí zápas bez výraznějších problémů dovedli do zdárného konce. „Vítězství na úvod vždy potěší, zvlášť když soupeř skončil loni v tabulce před námi," upozornil hlavní trenér Zlína.

Příští pondělí hraje Fatra před televizními kamerami v Liberci.

Zlín: Čajan, Navláčil, Janouch, Bartoš Adam, Čechmánek, Kostoláni Střídal: Kolář. Rozhodčí: Krtička, Velinov. Diváci: 350. Další výsledky: Ostrava – Ústí n. Lab.3:1 (15, –22, 18, 16), Příbram – Havířov 3:1 (-23, 21, 22, 18), Benátky nad Jizerou– Č. Budějovice 0:3 (-17, –18, –21), Odolena Voda – Liberec 0:3. (-21, –15, –17).