„Je to pro nás velká čest a těšíme se na to. Navíc se v reprezentační přestávce udržíme v zápasovém rytmu," pochvaluje si trenér Panterů Dan Folta, jehož výběr čeká duel se Slovenskem příští pátek od 19 hodin místo tréninku.

„Scházet by měla pouze trojice Michajlovič, Michal Nagy a Uhrinovský, která byla povolána na tréninkový kemp a přátelské utkání českého nároďáku. I tak věřím, že kluci vezmou utkání zodpovědně a vyhrají," přeje si zkušený kouč, který pro své svěřence připravil náročný program přípravy.

„Během stávající téměř třítýdenní pauzy budeme pilovat především kondici, o kterou řada kluků kvůli zranění o dost přišla," vypozoroval Folta.

Panteři se již ve své historii jednou se Slovenskem utkali. Před dvěma roky ještě pod vedením trenéra Jana Holovky v letní přípravě naše východní sousedy porazili 5:3.

„Pevně věřím, že si toto mezinárodní utkání nenechají ujít ani naši fanoušci a přijdou nás podpořit ve velkém počtu," plánuje otevření haly i pro věřejnost sportovní manažer klubu Petr Hrabec.