„Všichni moc toužíme odčinit poslední domácí výpadek, kdy jsme darovali výhru pod stromeček Znojmu. Nyní v tříkrálovém čase si chceme vykoledovat všech šest bodů a přiblížit se konečné čtvrté příčce. Ta by byla do vyřazovacích bojů nejlepší,“ nezastírá 28letá opora zadních řad Panterů Michal Nagy, který nechyběl ani v jednom ze zápasů a zaznamenal 11 kanadských bodů (4+7). „Nejdůležitější jsou výsledky týmu a ty až na poslední výpadek nejsou špatné,“ dodal ostrý bek.

Na rozdíl od soupeře budete mít o den méně na regeneraci. Bude to velký problém?
Věřím, že ne, třebaže dva zápasy během dvou dnů jsem v základní části ještě nezažil. Po svátcích jsme tvrdě trénovali, ale v sobotu jsme dostali volno. Buldoci i Sparta jsou běhaví protivníci, bude to dřina. Malou výhodou je, že si zápas předehráváme a příští víkend budeme mít volno. Pokud oba duely zvládneme, pak to bude super. Nevím, jak ostatní pracující v kabině, ale abych se maximálně soustředil na florbal, raději jsem si vzal na pondělí volno. (úsměv)

Berete si jej kvůli florbalu často?
Já to ani nepočítám, ale za rok to jeden týden asi bude. V práci v Barumu na energetice, kde jsem po škole už třetím rokem, mi vychází vstříc. Florbal na naší spíše amatérské úrovni je časově náročný, stále je to spíše sport študáků.

V pondělí vás čeká televizní duel se Spartou. Dělá to s vámi ještě něco?
Popravdě za ty roky kamery už ani nevnímám. Během prvních sezon v nejvyšší soutěži jsem asi byl nervóznější, ale nyní to je už normálka. Spíše mě mrzí, že jsme přišli o výhodu domácího prostředí. Ve Zlíně je hala moc velká a třebaže přijde podobně diváků jako do Otrokovic na Štěrkoviště, přicházíme o kulisu. Většina z nás vnímá tyto televizní zápasy, kdy kvůli parametrům haly musíme hrát ve Zlíně, jako bychom hráli venku.

V neděli hrajete derby v Brně. Je to prestižnější než třeba s Vítkovicemi či Ostravou?
Ano, má to větší náboj, také Buldoci tento duel berou prestižněji – jako zápas o Moravu! (smích) Ale žádné předzápasové špičkování a hecování neprobíhá, atmosféra lehce houstne, až se vidíme na hale. I já tam totiž mám několik známých… (úsměv)

V hledišti asi nebude chybět ani váš bratr Martin, který před sezonou kvůli studijním povinnostem odešel hostovat do prvoligového Hattricku.
Přesně tak. Co studuje v Brně, spíše si voláme a píšeme, navíc jej teď čeká půlroční studijní cesta do Estonska. Když jsme byli spolu před Silvestrem, říkal, že dojde a bude nám fandit.

Jak vidíte svou florbalovou budoucnost?
Zatím o konci neuvažuji. Dokud mi to zdraví dovolí, rád bych hrál v Otrokovicích superligu, stále mě to baví!