Velcí i malí Lvové se v měsíci březnu zapojili do iniciativy Běžííím a jezdííím pro dobrou věc, která pomáhá a podporuje Dětské centrum ve Zlíně.

„Vzhledem k nepříznivé situaci jsme chtěli podniknout něco, co by vylákalo členy všech kategorií klubu na čerstvý vzduch a nepřestali se hýbat. Když jsme se dozvěděli o akci Běžím a jezdím pro dobrou věc, tak jsme si řekli, že spojení pohybové aktivity s charitativní činností je výbornou volbou. Navíc jsme chtěli rozšířit povědomí o aktivitách Dětského centra,“ vysvětluje šéftrenér zlínských flrobalistů Matěj Koňařík.

Během března uskutečnili členové klubu téměř tisícovku běhů či cyklistických jízd, během kterých zdolali celkem 7 700 km.

Filip Hájek v dorosteneckých letech jako brankář působil v mládežnické akademii Slovácka. Vyzkoušel si také zápas v reprezentačním dresu. V roce 2014 se stal Hvězdou roku ve Slovácku. Momentálně jako útočník vládne tabulce střelců v I.B. skupině B.
Trest pro Kúdelu? Žádný důkaz, je to vtip, štve bývalého brankáře

„Velké poděkování patří především dvěma partnerům, kteří se s námi do této iniciativy zapojili. Díky jejich účasti jsme mohli následně přispět Dětskému centru ve Zlíně za každý zdolaný kilometr částkou 1,50 Kč . Spolu s prodejem speciální edice triček našim členům a díky zmíněné podpoře partnerů jsme předali finanční dar ve výši 15 500 Kč. Máme tak velkou radost, že jsme svým pohybem přispěli na dobrou věc,“ doplnil marketingový pracovník klubu Michal Baroň.

Ze štědrého daru měli pochopitelně radost v Dětském centru.

„Pomoc od klubu Zlín Lions mě velmi potěšila. Je neuvěřitelné, obzvláště v této době, že se do běhání a ježdění pro dobrou věc pustili florbalisté s takovou vervou. Věřím, že jim každý zdolaný kilometr nejen posílil tělo, ale přinesl jim i radost, že jsou součástí něčeho, co má smysl. Darovaná částka nám v naší práci velmi pomůže. Moc děkujeme,“ vzkázal ředitel Dětského centra Marek Mikláš.