„Jedeme do Ostravy vyhrát, protože to bude důležitý zápas i do dalších bojů. Až tento duel ukáže, jak na tom vlastně reálně jsme," míní útočník Panterů Martin Krkoška.

Panteři v přípravě s FBC jeden zápas vyhráli a v dalším se rozešli smírně. „Pokud v Ostravě uspějeme, budeme mít sezonu více než slušně rozjetou. Kluci na to mají, věřím, že budou bodovat," řekl manažer otrokovického klubu Petr Hrabec, novopečený otec, jemuž se z úterka na středu narodila dcera Luciana. „Tentokrát z rodinných důvodů ale budu sledovat zápas na dálku," doplnil.

Svěřenci trenérské dvojice Prudký – Hájek mají hru soupeře pořádně nastudovanou, opět jim pomáhala i florbalová ikona Dan Folta. „Zřejmě je přibrzdil odchod obránců Machaly a Židela. Zjevně nejsou ve formě, proto věřím, že toho náležitě využijeme," věří Hrabec.

„Obranu zdaleka nemá tak silnou jako útok. Prakticky je táhne jedna formace, hru mají postavenou na individualitách, jako jsou Curney, Skácel a Krzyžanek. Zbytek kádru ale není tak kompaktní jako náš," je přesvědčen Krkoška.

Do Ostravy nakonec až na Matejku odjede to nejlepší, čím Panteři disponují. „Juraje už sice natažené vazy v kotníku tolik nelimitují, ale běhat s tím ještě nedokáže. Naopak již fit je po tvrdém duelu s Libercem Michal Kořený," popsal aktuální stav manažer.

Při pohledu do tabulky je jasné, že již po čtyřech kolech se tabulka rozdělila na dvě poloviny. „Mít po šesti kolech plný počet bodů by bylo senzační, o tom zatím stále jen sníme," dodal Petr Hrabec.

Program 5. kola extraligy: Havířov – Vítkovice, FBC Ostrava – Panthers Otrokovic, Bulldogs Brno – Sparta Praha, Bohemians – Chodov, Liberec – Mladá Boleslav, SK Future – Střešovice.