„Jsme spokojení, ovšem mohli jsme získat o dva tři body více. Hlavně mrzí ztráty v Ostravě a na Spartě, pak by se nám dýchalo lépe,“ směje se kouč prvního týmu Hu-Fa Panthers Karel Ševčík, jenž za nejpovedenější duel označil se štikou superligy Pardubicemi.

Za posunem týmu vidí změnu herní koncepce. Základem stále zůstává trpělivá a zodpovědná hra celého týmu, ale nyní se dá jejich projev přirovnat k fotbalové Barceloně. „Stejně jako oni se snažíme mít míček co nejčastěji pod kontrolou, trpělivou rozehrou a mnoha přihrávkami si připravit pozice k překvapení soupeře. Loni jsme více čekali, co udělá soupeř. Nyní chceme tvořit a více méně se nám to i daří. Zlepšili jsme práci s míčkem,“ vnímá si zkušený 49letý lodivod šelem.

Třebaže se tým vyloženě nezaměřuje na defenzivu, v polovině základní části je nejméně inkasujícím celkem (51 branek) a třetím nejúspěšnějším mužstvem v oslabeních (téměř 73%).

Gólman Stanislav Molek.
Sledge hokejového gólmana Stanislava Molka vyskautovali v hospodě

„Nějak to vyplynulo ze situace, na bránění se opravdu záměrně nezaměřujeme. V oslabeních je to o zkušenostech, a ty za poslední roky tým a někteří hráči, jako Ťopek, Michal Nagy, Petřík či Sovják získali. Navíc nám vyšlo posílení týmu a jeho doplnění o mladé talenty,“ pochvaluje si Ševčík a v neposlední řadě vypíchl výkony brankáře Michajloviče. „Má reprezentační formu, je velkou oporou. Já bych jej hned povolal do národního týmu,“ pousmál se kouč.

I přes vělkou snahu to ale na ty nejlepší z čela tabulky nestačí. Proč?

„Zatímco oni mají tři výborné lajny, my jen dvě. Tu poslední tvoříme z mladých. V kádru jako Mladá Boleslav, která je dlouhodobě našim nejméně oblíbeným soupeřem, navíc mají řadu reprezentantů. Proti ní můžeme překvapit. Jako například posledně ve Střešovicích, kde jsme u nich dosáhli na premiérový bod. Cítím ale, že Tatran po rozpačitém začátku půjde nahoru,“ čekává Ševčík.

Ondřej Veselý.
Vůdce Veselý: Je to frustrující, ale nesmíme věšet hlavy

Třebaže si Panteři pro druhou půlku základní části žádný konkrétní bodový cíl nedávají, v jednom mají jasno. Nepostup do play-off by bylo velké zklamání. „Superliga je strašně vyrovnaná. S o to větší pokorou musíme přistoupit i ke zbylým zápasům, bojovat a sbírat bod po bodu. Abychom případně mohli pomýšlet na semifinále, chtělo by to skončit v první čtyřce a vyhnout se na úvod nejlepším,“ je si vědom kouč Otrokovic, jenž je optimistou.

„Je nám jedno, jaký los nás čeká. Snažíme se hrát doma i venku stejně, tedy zbytečně nepůjčovat míček soupeři a být maximálně efektivní. Máme našlápnuto k solidnímu výsledku, ale dál musíme pokračovat v poctivé práci a přístupu,“ zopakoval Karel Ševčík, jehož tým rozehraje odvetnou část v sobotu od 19 hodin doma proti nováčkovi z České Lípy.

V sobotu 18. listopadu 2017 se ve sportovní hale Střední průmyslové školy ve Zlíně konal 3. ročník benefičního fotbalového turnaje NEO CUP.
VIDEO: Zlínský Neo Cup vynesl přes 419 tisíc