„Je to ocenění naší práce a velmi si toho ceníme," shodli se otrokovičtí hráči, kteří v minulých měsících již absolvovali několik jednodenních tréninkových jednotek české reprezentace. „Tato pozvánka je ale pro mě opět posun dál," potvrdil hbitý útočník Otrokovic a s 15 góly nejlepší střelec Lukáš Uhrinovský (na snímku).

Jak vás překvapila nominace na soustředění národního týmu?

Spíše jsem za to moc rád, protože je to poprvé. Cítím šanci si třeba zahrát nějaký mezistátní zápas, nejlépe některý v rámci evropské série.

Bude složité se tam nominovat?

Rozhodně, neboť do nich již zasahují často krajánci. Bude to hodně těžké, na druhou stranu se o to porvu, je to pro mě velká výzva. Hlavně nemít z toho strach!

Florbalová extraliga stejně jako ta hokejová prakticky nebude mít v době vánočních svátků přestávku. Vadí vám to?

Určitě ne, spíše se těším. Florbal mě baví a během svátků pohyb bude potřeba. Loni se v tomto čase nehrálo, což mi bylo trochu líto. Pro mě je důležité, abych neměl během svátků žádný stres.

Po třech prohrách jste v rámci nejvyšší soutěže konečně bodovali, navíc jste získali skalp i posledního extraligisty FBC Ostrava.

Získali jsme velmi důležité body, neboť tabulka se se závěrem základní části hodně vyrovnává a všechny nás ještě čeká velký boj o play off. To jsem před třemi koly nečekal.

Ostravané vás ještě čekají v pátek 27. prosince doma v semifinále poháru. Cítíte velkou šanci uspět?

Určitě. Bude výhoda, že jsme je konečně porazili. Před našimi diváky budeme ještě silnější. A nevadí, že hrajeme ve zlínské hale a před kamerami ČT. Věřím, že nás přijdou podpořit diváci a minimálně tisícovka dorazí.

Jak je pro vás velká motivace pohár vyhrát a s ním i sto tisíc korun?

Ano, ale kolik z toho skončí v šatně, bude záležet na vedení klubu. Motivace to je pro všechny, ale my se musíme soustředit hlavně na svou hru. Chtěli bychom to vyhrát i bez finanční prémie, ta není pro nás hráče rozhodující. Cítíme, že jsme minimálně finále hodně blízko.