„Se vstupem do sezony jsme spokojení. Hodonín byl těžký soupeř. Tango už má nacvičené standardní i herní situace, proto výsledek 2:2 bereme,“ říká Zdeněk Konečník.

Zkušený skaštický útočník patří mezi letní posily zlínského futsalového klubu. Hru pod střechou si bývalý ligový fotbalista užívá.

„Lákala mě nějaká vyšší soutěž. I když jsem futsal na takové úrovni nikdy nehrál, druhá liga pro mě byla zajímavá,“ líčí.

Ve středu si Konečník společně s novými parťáky otestoval svoji výkonnost proti Chrudimi. Vysokoškoláci se s třináctinásobným českým mistrem utkali v rámci osmifinále Poháru FAČR, po statečném výkonu favoritovi podlehli 1:6.

„Chrudim byla úplně někde jinde. Je to dlouhodobě nejlepší český mančaft, což ukázal i u nás. Byli jsme jako na kolotoči, dělali si s námi, co chtěli,“ přiznává.

Na náročný program ani únavu se ale opora Zlína nevymlouvala.

Futsal Zlín - Chrudim
Futsalisté Zlína inkasovali s Chrudimí šest branek a v poháru končí

„Vždyť všichni hrajeme i velký fotbal, takže se to dalo zvládnout,“ mávl rukou třicetiletý mazák, který v minulosti nastupoval za rodné Skaštice v nejnižší futsalové třídě. Na druhou ligu si stále zvyká.

„Je to o hodně techničtější, rychlejší a taky docela důrazná,“ tvrdí.

Jelikož hraje s kamarády pro zábavu, soupeře nijak zvlášť neřeší. „Mančafty vůbec neznám,“ přiznává.

Ani ambice si žádné velké neklade. „Pokud budeme hrát nahoře, jenom dobře,“ říká.

Zatímco futsalem se hlavně baví, na zeleném pažitu táhne rodné Skaštice do vyšší soutěže. Celek z Kroměřížska totiž v krajské první A třídě skupině B neztratil ani bod a po dvanácti kolech se chlubí luxusním skóre 47:6. Konečník nastřílel více než třetinu branek a se sedmnácti přesnými zásahy vévodí tabulce kanonýrů.

„Jsem rád, že se mi tak daří,“ těší Konečníka.

Třicetiletý útočník v posledním zápase v Jaroslavicích překonal osobní rekord v počtu nastřílených branek za polovinu sezony.

„Předtím jsem jich dal nejvíc šestnáct,“ připomíná.

Do konce podzimu schází poslední kolo, takže proti Napajedlům může svoji bilanci ještě vylepšit. Konečník si ale v krajské soutěži nepotřebuje nic dokazovat. „Jsem spokojený. Hlavní je, že mi drží kolena a jsem zdravý,“ přiznává.

Právě nepříjemná a častá zranění šikovného fotbalistu provázela celou kariéru.

„Vždycky je těžké se po zranění vrátit. Byl jsem mimo hned třikrát a pokaždé laboroval tři čtvrtě roku,“ připomíná Konečník.

Odchovanec Hanácké Slávie Kroměříž si v minulosti dokonce zahrál za ligový Zlín, odkud si na hostování odskočil do Třince. Kvůli trablům s koleny víc ligových startů nepřidal.

„Jsem rád, že si teď zahraji aspoň nižší soutěže. Futsal je něco navíc, taková nadstavba,“ říká.

Když má čas, zajde podpořit i ševce. V Olomouci na Tiraspolu ani Kodani ale nebyl. „V životě by mě nenapadlo, že Zlín bude někdy hrát Evropskou ligu. Je to krásné,“ dodává.