Dramatická koncovka byla nejlepší pozvánkou na středeční pohárovou bitvu s Chrudimí. Atraktivní osmifinálový duel začíná v hale Euronics ve dvacet hodin.

„Chrudim jako třináctinásobný český mistr a desetinásobný vítěz poháru v čele s hvězdnými reprezentanty České republiky, Brazílie a Španělska je pro všechny velkým lákadlem. Máme se skutečně na co těšit,“ láká na středeční zápas sekretář zlínského klubu Pavel Krajča mladší.

Pro zlínské fanoušky i hráče bude souboj s elitním českým týmem velkým svátkem. „Minulý rok jsem tento zápas sledoval jako divák a nyní jsem rád, že se mohou o tento zážitek podělit přímo z palubovky. Věřím, že příznivce nezklameme. Pokusíme se s Chrudimí odehrát vyrovnanou partii, i když to bude velmi těžké,“ ví obránce zlínského týmu Ondřej Žáček:

Zlínští futsalisté ale musí proti favorizované Chrudimi předvést mnohem víc než o víkendu s Jakubčovicemi. Výkon ze soboty by totiž Moravanům v bitvě se soupeřem z vyšší soutěže rozhodně nestačil.

Domácí tým se totiž proti nováčkovi z Jakubčovic dost natrápil. „Věděli jsme, že ambiciózní nováček bude kousat, což se taky potvrdilo. Byli jsme nervózní a dělali zbytečné chyby, nicméně díky faulům hostů byl poločas 2:2,“ říká vedoucí mužstva VŠSK futsal Zlín Pavel Krajča starší.

Zlínu v letošní soutěžní premiéře scházelo několik hráčů, díky širokému kádru ale nebyl s absencí žádný problém. Slobodian a spol. byli ve druhé půli herně lepší, promarnili ovšem spoustu vyložených šancí. „Výborně chytal i hostující brankář,“ ocenil výkon protivníka Krajča starší.

Baracuda se po změně stran dokonce ujala vedení 3:2, ale Zlínští závěr zvládli a výsledek dvěma brankami obrátili ve svůj prospěch.

„Jsem rád, že se nám podařilo otočit nepříznivý vývoj a zvládnout důležité první utkání. Každopádně v dalších zápasech máme na čem pracovat,“ ví Krajča starší.

Futsalisté Zlína mají před sebou náročný dvojzápas. Ve středu hrají doma s Chrudimí, už v pátek večer se představí ve sportovní hale TEZA, kde se postaví hodonínskému Tangu.

2. futsalová liga, skupina východ -

1. kolo: VŠSK futsal Zlín - FC Baracuda Jakubčovice nad Odrou 4:3 (2:2)

Branky Zlína: Žáček 2, Konečník 2
Diváci: 110
Sestava Zlína: Mikel (Nevřala) - Huťka, Juhás, Konečník, Slobodian, Antošík, Bršlica, Marčík, Kalus, Žáček. Trenér: Pavel Postava, vedoucí mužstva: Pavel Krajča st.