„Vítězství bylo naprosto zasloužené. Klukům patří velký dík za bojovnost a předvedenou hru. Zápas jsme dohrávali jen v pěti a s hráčem v brance,“ říká zlínský trenér Pavel Postava, který se musel v Brně obejít bez několika tradičních opor.

Jelikož Zlínští přijeli do Bohunic pouze v sedmi hráčích, musel kouč rozbít tradiční čtverky.

„V prvním poločase jsme byli o něco lepším týmem a i přes neproměněné šance jsme po gólech Konečníka vedli 2:0,“ hlásí Postava.

Žabinští Vlci po změně stran přidali na důrazu, což se jim hned na začátku druhého poločasu vyplatilo. Již ve 23. minutě domácí utkání kontaktním gólem zdramatizovali. Hosté znervózněli, navíc se dostali pod tlak. Velkou komplikací bylo zranění brankáře Nevřaly, kterého musel nahradit hráč z pole.

„Tato událost byla zlomem ve druhé půli,“ tvrdí Postava. „Kluci se začali lépe koncentrovat a přidali na tempu, což na soupeře platilo,“ přidává.

Zlínští futsalisté zvýšili svůj náskok na 3:1, ale po chybě v obraně soupeř podruhé inkasovali. Hosté zariskovali, když se odhodlali k power-play. Přesilovku ale využili a zvýšili skóre na 4:2.

„Soupeř se ještě snažil vrátit do hry, ale to se mu ani přes další zranění v našich řadách už nepodařilo a naši hráči dohráli utkání v poklidu a těsně před koncem ještě zvýšili náskok na 5:2,“ dodal Postava.

Jeho tým nyní čeká vedoucí Amor Vyškov.Šlágr pátého kola hostí sportovní centrum Radostova v Luhačovicích. Utkání se hraje v neděli 12. listopadu od šestnácti hodin.

2. futsalová liga, 4. kolo -

Žabinští Vlci Brno – VŠSK futsal Zlín 2:5 (0:2)

Branky Zlína: Konečník 3, Huťka 2. Diváci: 87.
Zlín: Nevřala – Žáček, Huťka, Spurný, Krajča, Křepelka, Konečník, Bršlica. Trenér Postava, vedoucí Krajča st.