,,Štědrý den byl u nás doma standardní. Podílel jsem se na nazdobení vánočního stromku a na večeři jsem měl lososa. Poté následovalo rozbalování dárků a večer jsme byli v Jalubí v kostele na půlnoční mši,“ prozradil Roman Vitásek.

Ten v tomto období také trochu ,,porušuje životosprávu“, když si pochutnává na skvělém domácím cukroví. Hlavně na lineckém cukroví a kokosové roládě.

,,Sleduji rovněž televizi. V ní se mi kromě klasických pohádek líbily také filmy Sám doma a Pelíšky,“zaujalo Vitáska.

Ve svátky také absolvoval výšlap mezi Jankovicemi, Bunčem, Modrou, Velehradem, Jalubím a Sušicemi.

,,Byla to krásná celodenní procházka s trochou alkoholu,“ užíval si pobyt v přírodě Roman Vitásek.

Jinak ve všední dny jeden z futsalových tahounů Zlína chodí do práce. Silvestra opět stráví doma.

,,Vzhledem k vládním opatřením mi nezbývá nic jiného, než si koupit nějakou láhev a poslední den v roce oslavit doma s rodinou. Na Nový rok pak budu hrát hry na Xboxu,“ plánuje Vitásek.

Zlínský futsalový brankářský tahoun a také opora v bráně fotbalového mužstva hrajícího Krajský přebor SK Baťov se i v tomto období snaží udržovat v kondici.

,,Nějaký pevný tréninkový plán však nemám. Vzhledem k opatřením vlády jsou momentálně všechna sportoviště zavřená. Ovšem dal jsem si za úkol, že každý den budu nějakým způsobem pracovat na své kondici. Chodím si zaběhat. Už se ale těším, až se zase budou v povoleném počtu lidí konat alespoň nějaké fotbalové tréninky. Tak přísná opatření však nechápu,“ diví se, že jsou v Česku už dlouhou dobu přerušené všechny amatérské soutěže a výrazně omezené tréninkové možnosti Roman Vitásek.

Díky koronaviru si však víc uvědomuje, jak je důležité být zdravý.

,,Proto je pochopitelně mým hlavním přáním, abych byl já i moji blízcí byli v roce 2021 zdraví,“ přeje si futsalový a fotbalový gólman ze Sušic na Uherskohradišťsku Vitásek.