Zástupci Zlínského plaveckého klubu v celkovém hodnocení klubů obsadili druhé místo za Kometou Brno. V jednotlivcích se nejvíce blýskla dorostenka Gabriela Chudárková: „Gábina zvítězila ve všech kraulových disciplínách na 50, 100 i 200 metrů. Na dvoustovce navíc překonala svůj vlastní rekord mítinku, který držela od loňského roku. V hlavní disciplíně Memoriálu Jana Opletala na 200 polohový závod přidala ještě bronzovou medaili," vyzdvihl její výkon trenér Vilém Čejka.

Pro dvě medaile si pak doplaval Lukáš Macek, který na 50 prsa skončil o pouhé dvě setiny druhý a na dvojnásobné distanci doplaval třetí. Medailovou bilanci navýšily dále smíšené štafety na 4×50 polohový závod. Mezi dospělými porazilo zlínskou štafetu startující ve složení Kateřina Hromadníková, Lukáš Macek, Jan Slíva a Gabriela Chudárková pouze kvarteto Komety Brno. Výborné druhé místo podtrhli plavci ZIPK novým zlínským rekordem. Dorostenecká štafeta ve složení Monika Langerová, Matěj Zábojník, Martin Klusal a Lenka-Marie Herring nenašla přemožitele, jasně zvítězila v novém rekordu mítinku a jen těsně zaostala za zlínským dorosteneckým rekordem.

Další výsledky plavců ZIPK v TOP 10: Filip Václavík – 4. místo na 200 znak, G. Chudárková – 5. místo na 100 motýlek, Lukáš Macek – 5. místo 50 volný způsob, Martin Škrabal – 6. místo na 200 znak a 8. místo na 100 znak, Monika Langerová – 8. místo na 50 znak, Filip Václavík – 8. místo na 50 znak a 200 prsa, Kateřina Hromadníková – 9. místo na 100 znak a volný způsob. Nejmladším ze zlínských plavců, který se v konkurenci mezi dospělými prosadil do první desítky, byl 15letý Matěj Zábojník, který obsadil 10. místo na 200 prsa.

Po úspěšných výsledcích tak ve Zlínském plaveckém klubu panovala spokojenost. „Přestože jsme závody absolvovali z plného tréninku, většina plavců si vylepšila své osobní rekordy, nebo se jim velmi přiblížila," uvedla trenérka Hana Macková.

Z plaveckého klubu Zlín na závodech startovalo 28 závodníků, kteří jej brali jako kontrolně přípravný start bez vyladění. Úspěchu dosáhla Markéta Strapková, která zvítězila na 50 znak a na dvojnásobné trati skončila čtvrtá. Vedle role závodnice se přitom na Hané zhostila i role trenérky žáků osmé sportovní třídy.

Smolně dopadla soutěž pro Jana Jelínka, který musel kvůli zranění odstoupit. Předtím postoupil jako šestý do finále na 200 polohový závod a na 100 prsa obsadil čtvrté místo.

Další výsledky plavců PK Zlín: Tomáš Kočař – 8. místo na 200 znak a 13. místo na 100 znak, Michaela Gogelová – 8. místo na 100 prsa, Charlota Váňová – 8. místo na 50 volný způsob a 13. místo na 50 motýlek. Marek Fiala – 10. místo na 200 motýlek, Martin Muller – 9. místo na 200 znak a 100 prsa, Petra Zelinková – 13. místo na 100 motýlek a 15. místo na 100 znak.

Ze žáků osmé sportovní třídy zaznamenali největší zlepšení: David Dlouhý, Oliver Dočkal, Jiří Hlavica, Jindřich Knedla ,Michal Matůš, Marcel Pospíšil, Jakub Skála , Martina Škrabánková , Matěj Vaculík, Bára Zlobická a Kateřina Žédková.