Samotný postup do finále si Hálová bez problémů pohlídala. „Poprvé ve své atletické kariéře jsem byla na šampionátu v roli favoritky a byla jsem z toho velmi nervózní. V rozbězích jsem si ale pohlídala vedoucí pozici a snažila jsem se ušetřit hlavně co nejvíce sil na finále," prozradila obhájkyně stříbrné pozice z loňské zimy.

V souboji o medaile začala zlínská atletka velice dobře. Celý běh odtáhla a na vedoucí příčce vbíhala i do závěrečného finiše.

„Zbývalo pár desítek metrů do cíle, když se na mě začala dotahovat soupeřka, ale kdo mě trochu zná, ví, že v cíli jsem opravdu velký bojovník a jen tak se nevzdám. Je to jen otázka vůle," ubezpečila Hálová.

O jejím prvenství v přetahované s Michaelou Drábkovou z Nového Města nad Metují rozhodla až cílová fotografie!

Kateřina Hálová MČR v hale 2013, stupně vítězů„Z vítězství máme s manželem a trenérem v jedné osobě obrovskou radost, je to náš společný úspěch. Velký dík za pomoc patří také mým rodičům, kteří mě ve sportu i v mém dospělém věku podporují a starají se o našeho syna, když jsme na závodech," nechala se slyšet novopečená mistryně republiky.

Na halovém šampionátu Atletický klub Zlín reprezentovali i další závodníci. Gabriela Pallová skončila při své seniorské premiéře mezi dospělými ve vrhu koulí osmá, ačkoliv do finále vstupovala se čtvrtým nejlepším výkonem sezony.

David Machálek pak i s poraněnou patou doskočil v trojskoku pro sedmé místo a Josef Polách, jenž zaběhl svůj nejlepší osobní výkon sezony, skončil na trati 60 metrů přes překážky jen těsně před finálovými branami.

Velmi úspěšní byli v tuzemské metropoli rovněž zástupci kroměřížského klubu. Milan Pírek s Romanem Novotným obsadili první dvě příčky ve skoku dalekém, zlato získal také Milan Kocourek v běhu na 1500 metrů.

Petr Szetei vybojoval dělené třetí místo na dvoustovce, těsně pod stupni vítězů pak skončil na hladké šedesátce. Zlínský odchovanec Adam Ptáček byl ve skoku o tyči šestý.