„Téměř jistě pád do druhé ligy nemine Prostějov, jehož situace je nejhorší. Zbylých pět týmů si to pak rozdá o druhého černého Petra,“ předpokládá Boršický.

„Po nevydařené podzimní části, kdy jsme nedokázali ani jednou vyhrát na palubovce soupeře, nás čeká náročná odvetná část. Pokud ale všech šest domácích duelů vyhrajeme, nebudeme mít se záchranou problémy,“ spočítal kouč Fatry, který má největší obavy z duelu proti juniorce Karviné.

„Jakákoliv bodová ztráta před vlastním publikem naši situaci hodně komplikuje,“ připouští Boršický, jenž vhledem k výsledkům v první části I. ligy příliš s úspěchy na palubovkách soupeřů ani v odvetách nepočítá.

„Utkáme se s kvalitními celky, kde můžeme pouze překvapit,“ je realistou trenér Napajedel. Fatra po skončení podzimní části nepřestala s tréninky. Dvakrát týdně se většina házenkářů pravidelně scházela v hale.

„Tréninky za účelem udržení kondice byly dobrovolné, přičemž jsme se věnovali zejména doplňkovým sportům. Opět naostro začneme ve středu, kdy by se mi mělo hlásit všech dvanáct hráčů a tři brankáři,“ spočítal Boršický.

Mimo hru jsou dlouhodobě zranění Pavel Kašný, Dohnal a Noga.

„Poněvadž oproti loňsku se legislativa změnila (hostovat mohou jen hráči do 23 let - pozn. red.), s žádným posilováním nepočítáme,“ dodal.

Třebaže řada sportovních klubů se s příchodem světové ekonomické krize do Česka obává o svou budoucnost, v Napajedlech zatím zůstávají klidní.

„Náš půlmilionový rozpočet na sezonu máme naplněn, i s přispěním našeho titulárního sponzora Fatry,“ potvrdil předseda klubu Jan Hofman. „Šetřit se ale bude muset všude, přičemž výkonnostní házené by prospěla reforma nižších soutěží. Uvidíme, co přinese nadcházející zasedání Rady Českého svazu házené, kam přijdu s návrhem rozdělení první ligy na českou a moravskou část,“ naznačil předseda.

První zápas odvetné části sehrají Napajedelští již 22. února, kdy v prvním ze šesti domácích zápasů budou hostit rezervu mistrovské Karviné.

„Běhaví, trénovaní mladíci budou velmi nebezpeční. Pokud se ale chceme vyhnout starostem se záchranou, musíme myslet pouze na vítězství,“ zakončil odhodlaně Štefan Boršický.