„Ke spokojenosti nám chybí minimálně tři body. Na druhou stranu zklamán také nejsem,“ přiznává trenér prvoligového nováčka Oldřich Dvořák, který lituje zejména ztrát v domácím prostředí.

„Chodov se dal porazit, stejně jako jsme mohli vyhrát v remízových duelech s Jičínem a ve Dvoře Králové,“ vypočítal kouč.

Nováčkovskou daň Zlínští zaplatili zejména na palubovkách soupeřů, kde nejenže nevyhráli, ale navíc utrpěli několik vysokých porážek. „Naše výkony doma a venku byly jako noc a den. Problém vidím v psychice hráčů. Nemohu klukům upřít snahu porvat se o výsledek, ale kolikrát zůstala pouze v šatně,“ vypozoroval kouč, který stále marně tráví debakly v Lounech (28:38) a především v Šumperku (27:44).

Suverén druhé ligy měl před startem ročníku velké oči, ale na podzim poznal, že vyšší soutěž už nebude procházkou růžovým sadem.

„Překvapilo mě trápení v koncovce, především ve hře spojek, kde cítím největší handicap. Pro řadu kluků je přechod o soutěž výše velký skok,“ přiznal trenér, jenž právě spojkový post chce ještě během přestávky posílit.

„Chybí nám zde především zkušenosti. Něco rozjednáno už máme, ale je to ještě syrové. Čas máme do konce ledna.“

Naopak velkou oporu měli Zlínští ve zkušeném brankáři Miroslavu Mahuškovi. Pokud se jemu dařilo, většinou se tým radoval ze zisku bodů. „Několikrát podržel tým, je to zkušený házenkář,“ smekl kouč.

Nejlepším střelcem týmu se s 44 přesnými zásahy stal talentovaný mladík Rudolf Kafka. „Na spojce byl výraznou osobností, jeho zásluhou jsme naposledy ve Dvoře Králové bodovali. Za objev podzimu považuji výkony navrátilce Tomáše Bůčka, který na pivotu doplnil zkušeného Marka Kočího.“

S přípravou na odvetnou část, kterou Zlín odstartuje poslední únorový víkend na palubovce poslední Košutky, začne hned 3. ledna.

„První měsíc se budeme věnovat fyzičce a dynamice, poté máme v plánu několik přípravných zápasů. Na soustředění se ale nechystáme,“ potvrdil Dvořák, který byl se svým asistentem Jaroslavem Kočím potvrzen ve své funkci i pro druhou polovinu soutěže.

„Naším cílem je rozhodně záchrana a umístění okolo šestého místa. Pevně věřím, že kluci po seznamovacím podzimu v odvetách předvedou své házenkářské umění i na palubovkách soupeřů a naopak z domácí haly uděláme nedobytnou tvrz,“ netají se zkušený trenér.

„Rozhodně nechceme o naší záchraně rozhodovat až v posledním kole. Čím dříve, tím lépe,“ dodal Oldřich Dvořá