Úvodní duel si jeho svěřenci odložili, aby před týdnem v prvním duelu sezony prohráli v Praze na Chodově. „Co jsem u týmu, nedokázali jsme na jejich tvrdé půdě bodovat, třebaže nyní jsme k tomu měli paradoxně nejblíže!“ vzpomíná bývalý úspěšný házenkář a nyní kouč.

Trenér české reprezentace házenkářek Jan Bašný.
Plná hlava starostí. Vypadly nám tři hráčky, prozradil kouč házenkářek Bašný

„Domácí nás opět důrazem a aktivitou zatlačili, navíc my měli jen tři hráče na střídání, závěr jsme kondičně nezvládli,“ označil za klíčové Mičola, jenž má aktuálně hned čtyři házenkáře na marodce, z toho jeden na dlouhodobé.

„Trénujeme v šesti osmi lidech, což pro taktiku a modelování herních variant není ideální. Stejně jako se snažíme co nejdříve odstranit dlouhý tréninkový výpadek a dostat se zpět do herní pohody,“ má jasný cíl kouč.

Jemu naneštěstí zůstala kostra týmu pohromadě. „Nějaké odchody tam byly, ztráty Weintritta s Gabrišem nás bolí v obraně, ale podařilo se nám získat ze Zubří pivota Ivana Jiráka a zpět ze stejného klubu se nám vrátil náš odchovanec Filip Novák,“ srhnul to nejpodstatnější Mičola, jenž tak navíc se pokusí zabudovat do týmu další tři až čtyři mladé odchovance.

Markéta Jeřábková v reprezentačním dresu proti týmu Švýcarska.
Házenkářka Jeřábková si zvyká na novou zemi, s norským týmem hraje Ligu

V nadcházejících kolech kvalitu Zlína prověří další silné výběry. „Nyní jedeme do vršovické specifické haly, pak nás doma čeká ambiciózní Litovel a poté derby v Bystřici pod Hostýne. Los není dobrý, je hodně ostrý. I přese všechno věřím, že nějaké body posbíráme a v tabulce se budeme pohybovat v její horní polovině,“ přeje si zlínský trenér.