Letní posila lídra soutěže se nezranila, pouze v poslední minutě podle sudích hrubě faulovala soupeře, za což následovala přímá červená karta a následné disciplinární řízení. „Podle pravidel mu hrozí až dvě utkání stop. Tak tvrdý postih si ale nepřipouštíme," konstatoval sportovní manažer zlínského klubu Jaromír Bazel.

Podle hostí totiž sudí posoudil celou situaci necitlivě. „Podlehl atmosféře, kdy tři stovky domácích fanoušků po běžném zákroku čtyři metry za půlicí čárou vyskočily jako čertíci z krabičky. Byl to normální obranný zákrok, za který se normálně ani nevylučuje, nechápu to," kroutil ještě s odstupem času trenér Zlína Andrej Titkov.

„Pokud se za podobné fauly zepředu bude v poslední minutě brát registračka, tak se pak bude muset v závěru hrát úplně bez obran. Naše stanovisko včetně vyjádření vyloučeného Vaculy jsme odeslali do Prahy a budeme čekat na verdikt disciplinární komise," dodal manažer.

„Určitě se dalo ve Strakonicích vyhrát, dokonce jsme většinu času měli navrch, ale o náskok jsme přišli po sérii vyloučení. I přes porážku se mi výkon a nasazení hráčů líbily," řekl kouč.

On i jeho svěřenci se ale již pečlivě chystají na barážové duely, které rozehrají první červnovou neděli doma od 18 hodin.

„Muselo by se v sobotu stát velké překvapení, abychom nehráli s Kopřivnicí. Vše už směřujeme na tohoto soupeře, osobně mám připraveno snad sto popsaných papírů poznámek, možná sestříhám i nějaké krátké video. Kluci ale na to nejsou zvyklí. Rozhodně chystáme na soupeře něco speciálního, ale co konkrétního to je, do tisku to pochopitelně neprozradím," směje se Titkov.

V pondělí by navíc měl mít na tréninku k dispozici nejsilnější kádr.

„Tomáš Buček už rehabilituje, měl by vše stihnout. Naopak do přípravy se již vrátili po operaci nosu obranář Pernica a z pracovní cesty kanonýr Plšek. Věřím, že budeme silní a zrádnou baráž zvládneme," hřímá do celého světa Titkov.

STRAKONICE – ZLÍN 29:29 (14:16)

Zlín: Mahušek, Šidlík – Šáš 2, Kafka 5, Farkaš 1, Sadowski 1, M. Kočí 4, Zetík 3, M. Žůrek 6/3, M. Vacula 2, Poloz 5, Fišer, Vítek, Lefan. Trenér: A. Titkov.