„Určitě nám bude scházet zkušenost, neboť pro většinu holek bude hra v základu premiérou. Na druhou stranu to mohou nahradit rychlostí a bojovností," věří Michaela Budayová, která bude nejstarší hráčkou v týmu a opět byla zvolena kapitánkou.

„Tato funkce už není jako kdysi, spíše je to neformální záležitost," doplnila.

Rozhodně je ale připravena být tahounkou týmu. V podobné roli byla před již čtyřmi roky, před velkými nákupy posil s příchodem Dušana Poloze. Tehdy byla dokonce nejlepší střelkyní interligy.

„Udělám pro úspěch týmu maximum," skromně poznamenala 28letá spojka.

Příprava pod novým trenérem Janem Salačem podle Budayové zásadně jiná nebyla.

„Možná předchozí kouč Aleš Kořínek byl až příliš hodný, což není dobré. Pan Salač je přísnější, ale především má přirozenou autoritu," vypozorovala házenkářka.

„Každý trenér přinese nové věci, které nás určitě obohatily. Potěšila mě pestrost přípravy, kdy jsme jen neběhaly, ale vyzkoušely jsme si například i squash, badminton nebo skoky na trampolíně," poznamenala.

„Líbil se mi také přístup hráček, které cítí velkou šanci. Jsou pro házenou zapálené. Atmosféra v týmu je lepší než na konci minulé sezony," přiznala.

Sama ale celou přípravu absolvovat nemohla.

„Z pracovních důvodů netrénuji dopoledne, na více než týden mě pak vyřadila nemoc a zraněná pata. Na chronické problémy s pravým kolenem jsem si už zvykla," smířlivě konstatovala Budayová, která je připravená nastoupit do prvního – zítřejšího – zápasu sezony proti Zoře Olomouc (16.00).

„Na úvod je to přijatelný soupeř, který se dá porazit. Bylo by fajn bodovat a uklidnit se, neboť pak nás čekají těžké zápasy v Michalovcích, s Partizánskym a v Mostě," uvědomuje si kapitánka, která by byla ráda, kdyby se zlínský mladý tým pohyboval v klidném středu tabulky.

„Nejlépe okolo pátého až šestého místa mezi českými celky, slabé celky musíme porážet. A jestli nemám strach z bojů o záchranu? Tak dalece se zase nedívám, třebaže vím, že nás nečeká nic jednoduchého, musíme se poprat o každý bod. Věřím, že se postupem času sehrajeme, opadne počáteční nervozita a náš výkon půjde stále nahoru," dodala optimisticky úderná spojka, podle které jsou nejžhavější favorité na titul obhájce Poruba a pražská Slavia.

„Spíše bych to tipovala na Ostravanky. V interlize pro změnu budou kralovat Michalovce," očekává Budayová.