O majiteli bronzu se rozhodne ve dvou utkáních pohárovým způsobem, kdy první se hraje dnes od 16 hodin ve Zlíně, druhé o týden později u soupeře.

„Samozřejmě že jsme byly po rychlém semifinálovém konci zklamány, na druhou stranu jsme neměly co ztratit, favorit byl soupeř. Myslím, že jsme se již z vyřazení otřepaly a nyní zabojujeme, abychom měly alespoň nějakou placku," burcuje spoluhráčky kapitánka Zlína Helena Štěrbová.

Že by hráčky ztratily po vyřazení motivaci poprat se o úspěch nad Pískem, trenér Aleš Kořínek strach nemá. „Holky ve stejné sestavě si podobný osud prožily již loni, navíc tehdy to bylo horší, neboť ztratily sérii, ve které vedly již 2:0," připomněl hořký konec uplynulé sezony kouč.

„Žádná speciální příprava se nekonala. Všichni víme, co je potřeba. V pohárovém systému se pokusíme v domácím prostředí vytvořit co největší náskok před odvetou v Písku," slíbil trenér.

Rozhodně bude potřeba vyhrát co nejvíce, neboť historicky se Zlínu v jižních Čechách nedaří, naposledy na podzim zde prohrál o deset branek. „Před sezonou, která byla hodně vyrovnaná, bychom braly medaili všemi deseti. Popereme se o ni," dodala odhodlaně kapitánka.