„Nám tento stav vyhovuje, alespoň můžeme na sobě pracovat a pořádně se sehrát," zopakoval slovenský kouč ve službách Zlína i na konci v krátké době druhé reprezentační přestávky, přičemž po sehrání dalších tří duelů v rozmezí tří týdnů přijde kvůli světovému šampionátu na řadu třetí, půldruhého měsíce dlouhá pauza. „S nadsázkou se dá říci, že pro nás i díky losu začne pořádně sezona právě až po Novém roce," směje se.

Uplynulé dny využil Zlín k pilování rychlého přechodu do útoku. „Přestože je na holkách znát zlepšení, chtěli bychom v útoku hrát ještě více nátlakově. Právě na tyto dovednosti jsme se v minulých dnech specializovali," potvrdil jeho asistent Oldřich Dvořák, který věří, že jeho tým může v nadcházejících třech duelech získat více než dva povinné body s Jindřichovým Hradcem.

„Už v pátek rozhodně nejedeme do Partizánského na výlet. Soupeř sice rozehrál interligu famózně, když jen jednou prohrál, ale my si již v přípravě vyrovnanými duely potvrdili, že se s ním dá uspět," připomněl poslední úspěšné vzájemné duely Dvořák. „A také za týden doma s Porubou již podle mne máme na to, abychom kvalitního protivníka a přímého konkurenta v boji o play off porazili," hlásí asistent.

Právě boj o účast v boji o medaile je hlavním hnacím motorem celku, který ještě loni musel hrát baráž o udržení. Po posílení týmu o zkušené házenkářky proto všichni věří v účast mezi čtveřicí nejlepších. Zvláště když po šesti kolech je situace v tabulce vyrovnaná a ztráta na postupové příčky minimální – dvojbodová. „Již příští týden by mohla být k dispozici Sobieská, po nedávné operaci kolene již trénuje i pivotka Pospíšilová. S nimi v sestavě budeme určitě opět silnější," dodal Dvořák.

Program víkendového 7. kola: Michalovce – Most (skončilo včera po uzávěrce), dnes: Partizánske – Zlín (18), zítra: J. Hradec – Slavia (18), neděle: Veselí n. M. – Olomouc, Poruba – Šaľa, Senec – Písek (18).