„To je realita. Škoda že se nehraje o týden dříve, kdy jsme na tom byli lépe. Ovšem i přes problémy neskládáme zbraně a budeme chtít velkého favorita v cestě do finále maximálně potrápit, slíbil trenér Zlína Peter Sabadka.

Mimo hru je Brandová, v ideálním stavu není ani zimní posila a velká bojovnice Birkušová. „Jména dalších, nad kterými visí velký otazník, z taktických důvodů nemohu upřesnit," omluvil se slovenský kouč.

S oslavami výhry nad Olomoucí a tím postupu mezi českou čtveřici nejlepších už skončili o víkendu. „Věřím, že holky v pátek dokážou přenést herní sebevědomí a mohou se vytáhnout. Naposledy jsme měli Slavii doma na lopatě, bylo by fajn je šokovat," pousmál se Sabadka, jenž si cení vstřícnosti soupeře, který přistoupil na páteční změnu termínu zápasu. „Jinak bychom přišli o výhodu domácího prostředí. Pěkné sportovní gesto od soupeře," poděkoval.

Sabadka během svého angažmá ve Zlíně stále čeká na první výhru v rámci play-off. Předloni totiž obě série jasně prohrál (0:3). „V naší situaci bude každá výhra zlatá a snem je pochopitelně medaile," pousmál se trenér, jenž očekává, že ze druhé semifinálové dvojice vzejde vítězně Most. „Podle papírových předpokladů bychom si to pak o bronz mohli rozdat s Porubou, což je z trojice pro nás nejpřijatelnější soupeř," dodal Peter Sabadka.