Mezi muži obsadil Petr Vabroušek v čase 4:27:35 šesté místo, Pavel Hradil (4:30:32) skončil sedmý. Zvítězil Tomáš Řenč (Triatlon Slaný, 4:15:15).

,,Po třech letošních Ironmanech a jednom závodu v olympijském triatlonu jsem si v sobotu konečně zazávodil na svých oblíbených ,,tréninkových“ vzdálenostech. Trochu delší cyklistika, ztracený bidon, kdy jsem na kole jel 50 kilometrů bez pití a hodně silný vítr byl jen bonus,“ přiznal Petr Vabroušek.

,,Plavání proběhlo hladce. Z vody jsem vylézal z deváté pozice. Poté jsem zhruba 600 metrů čekal na větší skupinu. V ní jsem pak také skončil. Také kolo jsem jel s rezervou. Nejlíp jsem se pak na trati cítil v závěrečném běhu. Půlmaraton se mi mimořádně vydařil. Po něm jsem se posunul na konečnou šestou příčku,“ upozornil Petr Vabroušek.

Závod žen vyhrála Simona Křivánková (ROCKTECHNIK Triatlon, 4:45:45). Helena Kotopulu ze zlínského Titan Trilife Teamu vybojovala za čas 4:59:55 stříbrnou příčku, Hana Kolářová (Triathlon Team Tábor, 5:06:13) byla třetí.

Kotopulu na Pálavě podporoval a povzbuzoval starší syn Mikis.

,,Na letošní PálavaRace jsem se těšila,“ přiznala Ironmanka ze Zlína.

Závod začala solidně. ,,Plavecky mě posunul Jan Slíva. V Nových Mlýnech jsem však byla ve vodě uvězněná v plavecké skupině, z které se nedalo uniknout. Proto jsem ve vodě podala pouze průměrný výkon,“ prozradila Helena Kotopulu.

Ta se ve větné cyklistice posunula na třetí místo. ,,Na trati kola jsem však pořád čekala, až bude konečně foukat vítr do zad. Ale nedočkala jsem se,“ divila se nositelka barev Titan Trilife Zlín větrným podmínkám.

Závěr ji zastihl v pohodovém rozpoložení. ,,Ze druhého depa jsem vybíhala se ztrátou šesti minut na druhou v průběžném pořadí Hanu Kolářovou. Šly mi však nohy a díky rovnoměrnému tempu 4.07 na kilometr jsem se ještě před polovinou půlmaratonu posunula na stříbrnou příčku. Na ní jsem pak zůstala až do cíle,“ potěšil Helenu Kotopulu povedený výsledek na Pálavě.

PávalaRace byla složená z 1900 metrů plavání, 100 kilometrů cyklistiky a 21 kilometrů běhu. Plavalo se ve vodní nádrži Nové Mlýny. Cyklistika s celkovým převýšením 480 metrů byla rozložená do tří rovinatějších okruhů, závěrečný běh se běžel kolem nádrže Nové Mlýny.

Český pohár v dlouhém a středním triatlonu bude pokračovat v sobotu 4. června na Písníku Hrádek nedaleko Pardubic, kde se uskuteční legendární Czechman Triatlon.