Hradil uspěl ve Starém Městě pod Landštejnem, kde se poslední dva podniky konaly, v závodě na střední trati. Ten bezpečně opanoval. Za ním skončili s půlminutovým odstupem brněnští jezdci Jaroslav Rygl a Marek Pospíšek. „Závod mi sedl po všech stránkách," pochvaloval si zlínský sportovec.

V předchozích pěti kolech domácího poháru vybojoval jedno druhé a dvě třetí místa. „Díky tomu jsem si zajistil nominaci na evropský šampionát v Polsku," prozradil Hradil. U našich severních sousedů tak může navázat na své úspěchy na mezinárodním fóru z předchozích sezon, kde na vrcholných akcích posbíral již pět medailí.

Kromě orientačních závodů se Hradil již tradičně věnuje také silničním závodům. Mamut Tour na střední trati se stal jeho kořistí, Liechtenstein Tour vedenou krásnou krajinou Moravského krasu dokončil na dlouhé trati na celkové páté pozici. „Oba závody mě udržely v potřebném tempu, také výsledky jsou solidní," pochvaloval si 27letý reprezentant.

Tento víkend se představí v lesích nad Šumicemi u Brna, kam se celostátní závody MTBO vrací po osmi letech. V sobotu jsou na programu hned dva závody – dopoledne republikový šampionát ve sprintu zařazený také do Českého poháru a odpoledne mistrovský závod štafet, v neděli pak Český pohár v disciplíně Free Order.