„Je to pro mě příjemné překvapení, tolik branek jsem nikdy nedávala. Mým osobákem je 83 gólů z minulé sezony," culí se 25letá házenkářka.

Současně skromně poznamenala, že bez spolupráce a nahrávek spoluhráček by na tento výsledek nedosáhla. „Dostávám nejvíce prostoru, co od roku 2006 hraji interligu. Navíc chodím na sedmičky, což také není nezanedbatelné. Jsem ráda, že důvěru takto splácím, stejně jako je příjemné, když se daří. Hned mi vzrostlo sebevědomí," potvrdila studentka pátého ročníku vysoké školy v Ostravě.

Zaznamenal vaši formu už i reprezentační trenér Bašný? Už vám volal?

Osobně ne, ale od trenéra Sabadky vím, že se o mě zajímal a dal na mě kladné reference. Věřím, že mě sleduje. Už před srazem v Olomouci jsem premiérově figurovala mezi náhradnicemi. Ten e-mail od kouče mě hodně potěšil.

O to více nyní asi sledujete dění v nároďáku, ne?

(Úsměv.) Ale já se o národní tým zajímám pořád. Na druhou stranu vím, že přestože jsem levačka, na pravém křídle je velká konkurence. Bude těžké se prosadit přes Hrbkovou, která hrála v Záhřebu, či Knedlíkovou, jež hostuje ve Györu. Připočtěme z Česka Janouškovou se Švirákovou, to je silná konkurence.

Zpět ke Zlínu. Jak vidíte šance Zlína na play off, když aktuálně vaše ztráta na postupovou příčku je dva body?

Čekala jsem naši pozici o něco lepší, ale rozhodně jsme stále ve hře, do konce zbývá hromada kol. Během půldruhé měsíce dlouhé přestávky jsme se neflákaly, naopak tvrdě jsme makaly a navíc se uzdravily i naše opory, zejména na rozehrávce Denisa Kamenářová nebo do obrany Zuzka Drotárová. Věřím, že na jaře budeme ještě silnější a play off uděláme. (Úsměv.)

Na úkor koho se Zlín dostane do bojů o medaile?

Pokud se nic zásadního nestane, tak budeme bojovat s Veselím, které má o tři body více. O to více mrzí domácí plichta s ním, navíc když vyrovnal ze sedmičky, která byla písknuta po mém střetu se soupeřem. S odstupem času jsem ale přesvědčená, že to bylo více než přísné, sedma to nebyla! (Kroutí hlavou.)

V lednu vás čeká série čtyř utkání pravdy.

Ano, ta hodně napoví, zda budeme moci myslet na play off. Zatímco zítra v Šaľe a za týden doma s Michalovci můžeme a chceme překvapit, v zápasech v Písku a s Olomoucí musíme vyhrát.

Vedle házené bojujete i na studentském kolbišti. Jak zvládáte sport a studium?

Není to sranda, zvláště když nyní je tolik neoblíbené zkouškové období. Během nedávné přípravy se tak několikrát stalo, že se naše kabina po první fázi proměnila ve studovnu. Hned čtyři jsme zůstaly a biflovaly se. Je to nezbytné zlo, které by mělo pro mě tento rok skončit. Snad úspěšně na všech frontách. (Úsměv.)