Druhý v kategorii Elite na trati mezi brumovským náměstím H. Synkové, Štítnou nad Vláří, Popovem, s cílem na hradě Brumov, skončil se ztrátou rovných dvou minut Petr Holzner, bronzovou příčku obsadil Milan Zvonek (oba Zvonek Sport Valašské Klobouky, 2:08:25). Slovák Vladimír Hojdík skončil čtvrtý (2:09:37) a Milan Žmolík (Montiva MTB Fryšták, 2:16:09) pátý. Na start se postavilo 72 bikerů, jednadvacet jich závod nedokončilo.

,,Hradní okruh rozložený do dvou kol je známý svojí náročností. Kopce jsou na začátku i na konci, takže na trati není mnoho míst na odpočinek. Jede se většinou v terénu, asfaltu je minimálně," prozradil nejúspěšnější regionální biker v závodu Petr Holzner. Ten se zpočátku občas pohyboval i na první příčce. ,,Chvíli jsme se na čele střídali s Hartlem a Zvonkem. S přibývajícími kilometry byl ale pozdější vítěz suverénní. Nicméně druhou pozici jsem měl pod kontrolou," prozradil i se ziskem stříbra spokojený Holzner. ,,Snažil jsem se Hartla a Holznera udržet, ale dneska to nebyl můj den. Proto jsem se soustředil hlavně na udržení třetího místa," přiznal v cíli bronzový Milan Zvonek.

Hradní okruh žen vyhrála časem 2:36:54 Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky), před Kamilou Procházkovou z Ostravy (Sintesi Proma-Donna, 2:49:24). Třetí dojela další členka valašskoklobouckého Zvonek Sportu Petra Holznerová (3:01:38). Radka Dančáková z Edie Teamu Vsetín brala čtvrtou příčku (3:31:10).

,,Od startu jsem o prvenství bojovala pouze s Procházkovou. Nicméně Kamilu se mi podařilo předjed hned v nájezdu do terénu. Po prvním kole jsem na ni však měla na prvním místě pouze zhruba minutový náskok. Ve druhém kole jsem ho ovšem neustále navyšovala. A protože se mi vyhnuly technické problémy a nepodcenila jsem ani výživu, tak jsem si na brumovský hrad, kde byla spousta diváků a skvělá atmosféra, dojela pro jisté prvenství," pochvalovala si triumf na Valašsku Silvie Zvonková.

Lubomír Hotař