Měla přetržený vaz, v květnu se podrobila plastické operaci. Nyní se už připravuje s interligovým týmem a věří, že se dá brzy do kupy. „Za chvilku snad nastoupím,“ doufá osmnáctiletá spojka.

Trenérovi Spuchlákovi by se šikovná házenkářka náramně hodila, vždyť na marodce jsou další čtyři hráčky. „Nevím, čím to je,“ krčí rameny Hubová. „S holkami jsme se o tom bavily, ale žádnou příčinu jsme nenašly. Je to hrozná smůla. Děvčata se však s tím perou dobře,“ míní.

Zlíňankám se i bez několika dlouhodobě zraněných opor ve společné česko-slovenské MOL lize daří. Po devíti kolech jsou s devíti body páté. „Je to parádní. Máme radost. Vždycky se hraje lépe, když se vyhrává a boduje. Snad se nám bude dařit i ve druhé části sezony,“ přeje si Hubová.

Sama už pracuje na tom, aby se do týmu vrátila zpět a spoluhráčkám pomohla. „Už trénuji normálně s holkami. Nyní máme zimní přípravu, takže běháme a posilujeme. To mohu absolvovat s nimi,“ usmívá se.

V lednu už se chce zapojit do normálního tréninku. „Chci dělat kličky a další boční pohyby,“ líčí.

Sympatická házenkářka věří, že rehabilitace a regenerace dopadnou dobře a operované koleno se dobře zahojí. „Uvidíme, jak to bude vypadat ve hře,“ říká.

Florbalisté Otrokovic. Ilustrační foto
Pantery srazil vlastní gól Jurčíka. Derby ve Vítkovicích prohráli

I když strávila většinu roku na marodce, doma rozhodně nezahálí. Milované házené se věnuje i jinak. V rodném Zlíně už rok a půl pomáhá s výchovou začínajících sportovkyň. „Moc mě to baví a holky to zajímá. Jsou rády, když tam jsem s nimi,“ culí se.

I když děti o sport ztrácejí zájem, zlínské mládežnické trenérky si až tolik stěžovat nemohou. „Holčiček je hodně,“ tvrdí osmnáctiletá spojka a trenérka. Sama ale moc dobře ví, že vychovat z děvčat interligové hráčky není vůbec jednoduché. „K tomu vede dlouhá cesta. Nejtěžší je přechod z minižákyň, ze čtverkové na šestkovou házenou. Pro holky je to něco nového. Perou se s tím ale moc dobře,“ míní Hubová, která si nenechala ujít ani letošní mistrovství Evropy žen.

Česká reprezentace se ale úspěchu nedočkala, na EURO ve Francii skončila po třech porážkách už v základní skupině. „Je to škoda. Věřila jsem, že postoupí dál,“ uvedla Hubová. Nyní už ale vyhlíží vánoční svátky, které si společně s rodinou užije v rodném městě. „Moc se těším. Dárky ale nakupuji až na poslední chvíli. Těším se hlavně na pohádky. U mě vede Popelka,“ usmívá se.

I když patří mezi házenkářky, které dodržují tradice a na Štědrý večer si pochutná na rybě, kapra nemusí. „Máme lososa s bramborovým salátem,“ hlásí.

Dopoledne vždycky vyrazí na procházku, večer už čeká na Ježíška. „Letos jsem byla hodná, tak snad něco přinese,“ dodává se smíchem.

Lepší dárek než návrat na interligové palubovky ale stejně pod vánočním stromkem nenajde.

Final Four by podle Spuchláka Zlín zabil
Přestože mají výhodu domácího prostředí a v tabulce MOL ligy jsou před svým soupeřem z Ostravy, v nedělním čtvrtfinálovém duelu Českého poháru házenkářky Zlína favoritkami nejsou. Důvod je jednoduchý. „Tak velkou marodku ve své hráčské ani trenérské kariéře nepamatuji. Chybí nám kompletní základní sestava, včetně gólmanek, které mají již dopředu nahlášené volno. Do hry tak půjde hromada dorostenek,“ přiznal před duelem s ostravskou Porubou kouč Zlína Martin Spuchlák. „Klátí nás zranění a nemoci. Vše zlé je ale pro něco dobré, věřím, že některé z dorostenek mile překvapí,“ je optimistou Spuchlák. Vítěz nedělního duelu ve Zlíně postoupí na Final four, které se na konci roku odehraje podle všeho buď v Praze, nebo Mostu. „Turnaj nejlepších čtyř neřešíme. Ale po pravdě: jsme v takovém stavu, že by nás ty dva duely navíc zřejmě zabily,“ přiznal s nadsázkou Martin Spuchlák. (mb)