„Olomouc je nejsilnější soupeř, kterého jsme mohli potkat. S Hanáky už jsme se dvakrát utkali v základní části Východní divize a vždy prohráli (5:14 a 8:13)," připomněl kouč Zlína Ivan Tomaštík.

Ten chce samozřejmě se svým kolektivem postoupit do finále. „Uspět nebude snadné, neboť Hanáci zvládají zápasy skvěle takticky. Všichni dobře brání a umí také zaútočit. Opory Jakub Cik, Lukáš Cik a Husák dokonce působí prakticky celoročně profesionálně ve Španělsku," poukázal trenér.

„My do souboje půjdeme spíše ze zabezpečené obrany. Soustředíme se na kvalitní rozehrávku, přičemž klíčem k úspěchu by mohly být rychlé protiútoky. Pokud podáme takový výkon jako v prvním čtvrtfinále v Kladně, máme šanci," prozradil záměry před semifinálovou partií Tomšík.

Zlínského trenéra těší, že může do utkání roku postavit svoji nejsilnější sestavu. „V porovnání s loňským final four by letos měly v našich barvách nastoupit všechny hokejové opory. K dispozici bude gólman Kašík, ale také Filip Čech, Zámorský, Holík, Vozdecký i Veselý. I s nimi nás láká postoupit do finále, které bude v neděli od 12.40 hodin v přímém přenosu přenášet ČT4 Sport," dodal Tomaštík.

Lubomír Hotař