„Samozřejmě, že i má budoucnost se bude od výsledku této série odvíjet. Sice mám v klubu ještě opci na jeden rok, ale zatím s námi nikdo o naší budoucnosti nemluvil. Tyto věci přijdou na řadu až poté," nenechává se rozptylovat a veškerou energii nyní směřuje k příštímu týdnu, kdy Zlín zahájí sérii dvěma duely v Kopřivnici. „Nebude to snadné, v házené je domácí prostředí výhoda a my coby nejhorší v dlouhodobé části o ni přišli. Na druhou stranu všechny duely budou vyrovnané a dramatické, čekám velký boj s úspěšným koncem pro nás," je optimista za měsíc 30letá spojka Zlína.

První šanci na záchranu s Brnem jste nezvládli a prohráli všechny tři zápasy. Jste z tak jednostranného vývoje zklamaný?

Ano, protože jsme chtěli alespoň jeden zápas v Brně vyhrát. Ale fakt to nešlo a za stavu 0:2 se série obrací těžko. Kromě toho, že jsme byli častěji vylučováni, tak jsme si vylámali zuby na brankáři Bavlnkovi. Brno nebylo loni náhodou třetí, je někde jinde než my, nejlepší z kvarteta zachraňujících se. Vyhrálo zaslouženě, výsledek je odrazem reality.

Teď se hraje o všechno. Cítíte mobilizaci na trénincích, větší odhodlání a pracovitost?

Ano, paradoxně hlavně u těch starších. (smích) Nikdo nechce spadnout, pro většinu z nás by to byla nepěkná premiéra. Přestože jsem třeba já hrál s Napajedly či Bystřicí během sezony dole, vždy jsme záchranu ubojovali. Naše současná situace je ale odrazem celé sezony, zatím jsme jen dvakrát vyhráli a to je málo. Za to nyní musíme trpět. (trpký úsměv)

Je soupeř Kopřivnice lepší varianta z možných?

Za mě ano. Co přišel pan Hudeček do Litovle, ohromně se zvedli, navíc mají starší a zkušenější tým než Kopřivnice a doma ohromnou diváckou podporu. Kopřivnice je z tohoto pohledu hratelnější soupeř v cestě za záchranou.

Také vzájemnou bilanci máte vyrovnanou.

Ano, Kopřivnici jsme navíc jasně porazili. V této sérii ale bude záležet, zda budeme kompletní a jak bitvu zdravotně ustojíme.

Je velká nevýhoda začínat sérii v Kopřivnici?

V házené domácí prostředí hodně znamená, zejména s kluby, které mají tradici, fanoušky a někdy i specifické prostředí haly. Duely u soupeřů jsou vždy těžší, může je ovlivnit strašně moc faktorů. I přese všechno věřím, že minimálně jeden zápas příští víkend zvládneme a doma pak rozhodneme o naší záchraně.

V čem jste lepší než soupeř?

Hlavně starší a zkušenější. Jinak to bude vyrovnané, důležité bude být disciplinovaní. I přes nemastnou neslanou sezonu umíme překvapit, navíc posledně jsme si doma s Kopřivnicí dokázali, že na ně máme. Sebevědomí nám nechybí, zachráníme se!