V pátečním finálovém závodě v supersprintu obsadil Štvrtecký 11. místo. V něm se prezentoval nejrychlejším běžeckým časem. Na střelnici ale šestkrát minul terč.

,,Po úvodních třech položkách jsem byl ještě ve hře o medaili. Ovšem po závěrečné stojce jsem musel na tři trestná kola a do cíle jsem dojel jedenáctý,“ konstatoval mírně zklamaný Jakub Štvrtecký.

,,Ve druhé střelbě vstoje jsem udělal zbytečné chyby. Rány jsem uspěchal. Možná se na nich podepsala také nerozzávoděnost,“ uznal biatlonista z Velkých Karlovic.

V sobotním závodě ve sprintu získal 8. příčku. Také v něm byl blízko k zisku medaile. Na stojku totiž přijížděl s jednou chybou a pouze s desetisekundovou ztrátou na pozdějšího mistra světa Michala Krčmáře. Dvě chyby při střelbě vstoje ho však ze souboje o cenný kov vyřadily.

,,Z výsledku mám radost, na druhou stranu mě ale mrzí střelba. Zvlášť, když jsem na trati patřil k nejrychlejším lyžařům. Tři chyby ve sprintu je moc. Zejména té vleže je škoda. Byl jsem přesvědčený, že terč spadne,“ uvedl po sobotním sprintu Jakub Štvrtecký.

Velmi dobrý výkon předvedl v neděli. Biatlonista z Valašska ve stíhacím závodě vybojoval 8. místo. A to v něm musel po šesti omylech na střelnici na šest trestných okruhů. Štvrtecký dokonce v tomto závodě chvíli jel na první příčce. Po druhé střelbě opouštěl střelnici na třetí pozici. Závod si ale pokazil pěti chybami na stojkách a do cíle dojel osmý.

,,Dlouho jsem byl ve hře o některou z medailí. Ze začátku jsem jel dobře, ale s přibývajícími kilometry jsem cítil, že je to trochu slabší. Na mém výkonu se projevily nevydařené zastávky na stojce. Na obou jsem byl dlouho. Navíc na té první jsem měl špatnou polohu,“ uvědomuje si Štvrtecký.