„Předcházela tomu moje chyba, kdy jsem špatně odhadl úzké místo mezi domy. Brnknul jsem pravým kolem o nějakou zídku a tam se řízení pokazilo. S průběžným čtvrtým místem jsme byli maximálně spokojení. S mým výkonem už to bylo horší. Byl to pro nás letos první závod a vypadalo to, že jsem ještě po zimě spal. Nedokázal jsem se dostat do toho správného tempa," přiznal Jan Jelínek.

O víkendu se zlínský pilot se spolujezdcem Petrem Machů představí na dalším podniku Mezinárodního mistrovství České republiky na Rally Šumava, kde loni obsadil čtvrté místo.

„Na Šumavě to byl můj nejlepší výsledek a doufám, že bychom ho mohli letos zopakovat. Kdybychom se dostali ještě výš, tak bychom byli samozřejmě rádi. Šumava je oproti Českému Krumlovu mnohem rychlejší soutěží. Má pršet, takže to bude stejné jako na posledním podniku. Uvidíme, jestli bude pro nás počasí výhoda," řekl Jan Jelínek, který se v letošní sezoně specializuje pouze na Mezinárodní mistrovství České republiky. Startovat by měl na všech podnicích letošního seriálu.

„V Českém Krumlově jsme ztráceli na rychlejší jezdce víc, než jsem předpokládal. Neměl jsem tu správnou odvahu to v těch rychlých úsecích pustit. Pořád jsem kontroloval, jestli auto sedí a pořádně drží. Nedůvěra v auto mě zpomalovala. Doufám, že to teď všechno zmizí a bude to daleko lepší než v Českém Krumlově," přeje si Jelínek.

Mezi oběma podniky byla jen čtrnáctidenní přestávka, tedy nejkratší během celého šampionátu.

„Po zaváhání v Českém Krumlově jsme museli zkontrolovat celé auto včetně převodovky, diferenciálu a poloos. Auto prošlo kompletní revizí, abychom odstranili případnou další závadu. Na Šumavě jsou hodně podobné úseky jako loni. Je to strašně těžká soutěž a nejdůležitější bude dojet do cíle. Chci jet určitě rychleji než na předchozím podniku, ale opatrnost musí být pořád na místě," dodal zlínský pilot.