„Klasická trať s hromadným startem mi loni přinesla na Mistrovství Evropy MTBO v Polsku bronzovou medaili, takže jsem si v tomto závodě poměrně věřil a doufal opět v dobré umístění. Po většinu závodu jsem se pohyboval v čelní skupince a poměrně dobře si hlídal pozici. V závěru závodu jsem již bohužel nedokázal zareagovat na velmi vysoké tempo soupeřů. Se třetím místem jsem byl spokojen. Vítězství sice bylo na dosah, ale vzhledem k tomu, že prvních sedm závodníků se vešlo do půlminuty, tak i 3. místo je třeba brát spíše pozitivně," zdůraznil Jiří Hradil.

Závod smíšených štafet ukončoval celý program prvního kola Světového poháru MTBO. Od začátku až do konce v něm vládli Finové. Bronzovou medaili pak získala po vyrovnaném výkonu česká štafeta: Renata Paulíčková, Jan Svoboda a Jiří Hradil.

Úvodní závod světového poháru ve sprintu se jel v nádherném terénu vědeckého parku SCION a byl velmi vyrovnaný. Prvních osm mužů se vešlo do jedné minuty. Jiří Hradil obsadil jedenáctou příčku.

„Byl jsem na trati možná až příliš opatrný a přesto, že jsem se nedopustil nějaké větší chyby, ostatní jeli prostě rychleji," přiznal Hradil, který už má za sebou také první závody Českého poháru MTBO, které se konaly v okolí obce Bynovec u Děčína.

Na klasická trati dojel Jiří Hradil na třetím místě. Na techničtější kratší trati si o jedno místo polepšil.

„Pro mě to byly první MTBO závody v roce, takže šlo hlavně o osvěžení práce s mapou po zimní pauze," poznamenal zlínský jezdec. Začátek letošní sezony si také zpestřil dvěma starty na silnici. Na závodě Mamut tour zvítězil.

„Byl to téměř domácí závod se startem a cílem v Přerově, který se mi velmi vydařil. Od startu jsem se dokázal udržet na čele závodu až do cílového spurtu, kde se mi podařilo stejně jako loni velmi těsně zvítězit," řekl Jiří Hradil.

Na třetím místě dojel v závodě Lichtenstein tour. Na startu ve Vranově se při třetím ročníku závodu sešlo 198 závodníků, z toho 125 jezdců se rozhodlo pro královskou 92km trať. Jiří Hradil spurtoval o vítězství, ale nakonec na něho zbyl bronzový stupínek. Zlínský jezdec bude mít v nejbližších dnech volnější program. Další závody Světového poháru MTBO ho čekají až za dva měsíce ve Švédsku.