,,Šampionát, jehož se zúčastnili reprezentanti čtyřiadvaceti zemí, se konal ve Vilniusu a okolí. Během šesti dnů bylo na programu pět závodů. Čtyři v náročných terénech poblíž hlavního města Litvy, závěrečný sprint byl pak situován přímo do městské zástavby a parku,“ letmo představil prostředí mistrovství světa Jiří Hradil.

V Pobaltí se mu nejvíc povedl podnik na klasické trati. ,,V něm potvrdil roli favorita Rasmus Soegaard. Startoval jsem sice o tři minuty dříve, ale v polovině závodu mě Dán dojel. Nikomu dalšímu se však poté naše časy nepodařilo už překonat. Třetí v pořadí Rus Foliforov měl větší ztrátu,“ prozradil biker ze Zlína.

Hradil se ještě zviditelnil v závodu s hromadným startem, v němž obsadil čtvrté místo. ,,Ten doprovázela hustá mlha, která dotvářela dramatickou atmosféru startovního okamžiku. Navíc pořadatelé připravili unikátní kombinaci tří různých terénů a stylů trati. Proto jsme na startu obdrželi čtyři farstované mapy. Dvě lesní, dvě parkové a pátá nefarstovaná nás čekala na výměně v terénu,“ upozornil český reprezentant v MTBO z krajského města.

Zlínský biker se však s nástrahami podmínek vypořádal velmi dobře. ,,Bylo důležité neustále se držet v čelní skupině. To se mi dařilo. Nevyšel mi pouze závěrečný spurt,“ trochu přesto zamrzelo Jiřího Hradila. 

Kelečský triatlon 2017
Zápisník Lubomíra Hotaře