,,O závodu jsem se dozvěděl až v pátek večer a tak jsem se na něho vůbec nepřipravoval. O to víc jsem se ale těšil," přiznal Jonáš Hubáček, který se na první příčku probojoval v průběhu úvodních dvou kilometrů.

,,Na ní sem pak zůstal až do cíle. Nezvolil jsem však ideální obuv a možná proto jsem měl v předposledním kopci pád. Při něm jsem si odřel ruce o odnesla to i záda. Závěrečnému finiši Černockého jsem však odolal," prozradil dále vítězný Hubáček.

V lázeňském městě si zazávodily rovněž ženy. Mezi nimi získala zlatou příčku za čas 20:15 Jana Žaludková z Cyklogatu Malenovice. Druhé místo brala Lucie Javorová z Hvozdné (Valachbajk Team), jež byla v cíli o šestaosmdesát sekund pomalejší, bronzová pozice putovala zásluhou Veroniky Brázdové do Kroměříže. (Sýkora Running Team, 23:10). Třináctiletá Dagmar Hubáčková mladší skončila čtvrtá (24:14) a její matka Dagmar Hubáčková starší (obě TJ Slovan Luhačovice, 24:32) pátá.

,, Luhačovickou trať znám velmi dobře z minulých let. Byla jsem si ovšem vědoma silných soupeřek a zejména jejich rychlosti při sebězích. Proto jsem hned v prvním kopci zaútočila na pobyt na první pozici a tento záměr mi vyšel," pochvalovala si dobře zvolenou taktiku při vyhlašování výsledků Jana Žaludková.

Galerie vítězů Luhačovického běhu Kerteamu 2016:
Muži do 40 let: Jonáš Hubáček (Slovan Luhačovice). Muži do 50 let: Přemysl Žaludek (Cyklovat Malenovice). Muži nad 50 let: Josef Hubáček (Slovan Luhačovice). Ženy do 40 let: Lucie Javorová (Valachbajk Team). Ženy nad 40 let: Jana Žaludková (Cyklogat Malenovice). Žáci do 15 let: Miroslav Mucha (Uherský Ostroh) . Žačky do 15 let: Dagmar Hubáčková ml. (OB Luhačovice) Žáci do 12 let: Šimon Sláma (Luhačovice). Žačky do 12 let: Adéla Pišová (Slovan Luhačovice). Žačky do 9 let: Barbora Žaludková (Cyklogat Malenovice). Děti do 6 let: Julie Slámová (Luhačovice).

Lubomír Hotař