V Ostrava Open 2020 konaném ve vítkovické atletické hale zvítězila v kategorii U18 ve váze do 52 kg Veronika Horáková, kategorii U15 ve váze do 36 kg vyhrála Markéta Korčáková a kategorii U15 ve váze do 73 kg ovládl Vojtěch Lupač.  

Za branami medailových pozic zůstali Tomáš Hlaváč v kategorii U15 ve váze do 73 kg, Tobiáš Marel v kategorii U18 ve váze do 90 kg, kteří prohráli zápasy o 3. místo.

 ,,V Ostravě se představilo 1645 judistických nadějí z 216 klubů z celé Evropy. Na osmi tatami si zazávodili borci z Česka, Dánska, Estonska, Francie, Gruzie, Kypru, Maďarska, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska a Ukrajiny. Program byl rozdělený do čtyř věkových kategorií. Mladší žactvo U13, starší žactvo U15, dorost U18 a do kategorie U23,“ informoval o jedné z nejkvalitnější judistické soutěži v Česku zlínský trenér Petr Daniel.

Na severu Moravy se představilo celkem 16 zástupců Sportovního klubu Policie Zlín.

,,Všichni chtěli získat co nejvíc bodů do republikového žebříčku. Ty jsou nutné k postupu na letošní mistrovství České republiky. To se nám poměrně dařilo. Vždyť v celkovém hodnocení oddílů jsme mezi 216 kluby obsadili 5. místo. Mezi českými kluby jsme skončili dokonce na 3. příčce. Před námi byl jenom Judo club Baník Ostrava a USK Praha,“ potěšilo Daniela.

 Tomu se výkony judistů ze Zlína líbily. ,,Největším překvapením bylo zlato Markéty Korčákové, která se na žíněnku vrátila po měsíční pauze způsobené zlomeninou prstu na ruce. O jejím startu se rozhodlo až den před turnajem, kdy absolvovala první ostrý trénink v plném zatížení. Markéta totiž po dohodě s trenéry i přes velkou indispozici hodně chtěla v Ostravě závodit. Tréninkový výpadek na ní ale nebyl vůbec poznat, když všech svých 5 zápasů vyhrála před časovým limitem. Dvěma soupeřkám z Polska a dalším judistkám z Česka, Slovenska a Kypru nedala žádnou šanci,“ chválil svoji svěřenkyni Petr Daniel.