„Hlavně s kluky z kotle, kteří s námi jezdili na zápasy ven. Bohužel touha zachraňujícího se Veselí byla větší než naše," označila za klíčové 25letá členka širšího výběru národního týmu.

Právě mezi zakladatele hlučnější skupiny vám fandících diváků patří váš bratr. Nevyčinil vám doma za to, že jste na závěr prohráli?

Byl zklamaný. Už když jsme nepostoupily do play-off, dušoval se, že na utkání nepřijde. Ale pořád chodí, tak snad nám to už nějak odpustil a je rád za konečné páté místo. (smích)

V čem bylo Veselí lepší?

Zejména v úspěšnosti střelby. Nejpatrnější to bylo ze střední a větší vzdálenosti. Při absenci Drotárové ani obrana nefungovala, jak jsme zvyklé. Zapracovávají se tam jiné, mladé hráčky, proto to asi chvilku bude trvat, než si vše sedne.

Také v nasazení byl rozdíl velký. Souhlasíte?

Naše jistota záchrany v podvědomí většiny se asi podepsala více, než jsme čekaly. Po výhře nad Pískem nám o nic zásadního nejde. Paradoxně hlavním cílem je se nezranit, zvláště když jsme v minulém kole přišly i o druhou gólmanku.

Na závěr v neděli jedete do Písku, který vám stylem, ale i prostředím haly nesedí…

Budeme chtít dohrát soutěž se ctí a budeme bojovat do konce.

Kdo podle vás sestoupí?

Asi Písek, Veselí to má ve svých rukou, zvláště když u nás vyhrálo a v Písku remizovalo.

Po víkendu pro většinu hráček sezona skončí. Jak to bude u vás coby členky širší reprezentace?

Zatím jsem v širší nominaci na červencovou univerziádu do Jižní Koreje a současně budu čekat, zda nebudu pozvána na červnový sraz národního týmu před play-off s Nizozemkami. Zatím jsem s Michaelou Sobieskou mezi náhradnicemi. Bylo by příjemné dostat se na obě akce, abych si podruhé v národním týmu zahrála a pomohla holkám k postupu.

Ve světle tohoto nabitého programu vás asi moc volna přes léto nečeká…

Prázdniny budou letos asi hodně krátké. Mimo jiné možnost zahrát si v Koreji, kam se člověk hned tak nedostane, je velmi lákavá. Univerziáda je po olympiádě a MS pro házenkáře asi největší akce. Uvidím, jestli mě trenér Jan Bašný nominuje. Loni na univerzitním MS v Portugalsku jsme sice titul neobhájily, o to větší motivaci budeme mít nyní. (úsměv)