Tak proč ne v dnešním 18. kole, kdy je od 20.30 hodin vyzvou před svými fanoušky.

„Proti nejofenzivnějšímu celku soutěže se dá uspět pouze velmi pozornou hrou zezadu, ze které je potřeba vyrážet do brejků. Abychom mohli pomýšlet na vítězství, musíme být v koncovce maximálně úspěšní," prozradil recept na skalp lídra 25letý odchovanec otrokovického florbalu.

Kvůli zranění ruky jste vynechal dvě utkání, ale naposledy v Praze proti Future jste již nastoupil. Jste tedy již zcela v pořádku?

Ještě se zraněným prstem docházím na rehabilitace, navíc hraji se speciální dlahou. Sice v poraněném místě pořád cítím tlak, ale nebolí to, ani žádné prášky nepotřebuji. Hrát se s tím už určitě dá.

Jak jste využili téměř dvoutýdenní pauzu?

V úvodu jsme především odpočívali a nabírali síly na závěrečná kola proti nejtěžším soupeřům. Od tohoto týdne se ale již speciálně připravujeme na Vítkovice, přičemž nedělního protivníka Chodov jsme ještě neřešili.

Dali jste si pro náročný víkend nějaký bodový cíl?

Ne. Každopádně každý získaný bod proti tak kvalitním soupeřům bude plusový. Pořád totiž nemáme jisté play off a v těchto duelech můžeme jenom získat.

Berete tyto duely jako přípravu na vyřazovací boje?

Ani ne. Spíše je to další krok v našem vývoji, kdy se budeme chtít přiblížit naší druhé účasti v play off.

Především dnešní duel bude pro vás a trenéra Daniela Foltu hodně prestižní, neboť jste ve Vítkovicích úspěšně působili. Budete nějak spoluhráče speciálně motivovat, aby se vytáhli?

Jsem přesvědčen, že motivace nebude potřeba, na lídra se každý chce vytáhnout. Poněvadž pořád v kádru Vítkovic znám spoustu hráčů, zdravá rivalita tam bude. Určitě se budu obzvláště snažit podat co nejlepší výkon.

Jaké jsou cíle týmu pro zbytek základní části?

I přes náročný závěrečný los pokusit se udržet stávající příčku, protože ztráta na první čtveřici již je propastná. Na druhou stranu je jedno, jestli skončíme pátí nebo osmí, protože soupeře pro čtvrtfinále si budou vybírat první tři celky. My hlavně v příštích kolech musíme stvrdit postup do play off.