,,Karel se stolním tenisem začínal v Zoře Olomouc. Po zániku tohoto klubu působil v Neředíně. Tenkrát hrával 2. ligu, 3. ligu a divizi. Po přestěhování do Kroměříže reprezentoval dvě sezony kroměřížskou Slavii. Odtud přestoupil do KST Holešov. V tomto klubu se podílel na postupu do 3. ligy. Dvakrát byl s KST Holešov blízko k postupu do 2. ligy, kdy holešovské mužstvo vypadlo až v třetiligovém semifinále play off, V letech 2013 – 2016 hájil barvy Meopty Přerov. Za TJ Holešov hrál od roku 2016 do roku 2020 divizi, 3. ligu a znovu divizi. V holešovských barvách v sezoně 2017 – 2018 i v 70 letech vybojoval ve 3. lize 20 vítězných singlových zápasů. V následné sezoně 2018 – 2019 v divizi ve dvouhře vyhrál 38 utkání,“ letmo informoval o Sekaninově kariéře jeho kamarád a spoluhráč Zdeněk Matela.

 Karel Sekanina byl aktivní i na mezinárodní veteránské scéně. V roce 2009 vybojoval v mužské kategorii 60 – 65 let společně se slavičínským Jaroslavem Kučerou na mistrovství Evropy v chorvatském Poreči zlatou medaili. Na mistrovství světa ve Stockholmu v roce 2012 získal s Milošem Matějíčkem z Jeseníku v kategorii 65 – 70 stříbro, v sezoně 2016 se Zdeňkem Baluškem z Ostravy ve stejné kategorii se na mistrovství světa v Alicante ve Španělsku radoval z bronzu, v roce 2017 se v dánském Helsinborgu se stali Sekanina s Matějíčkem v kategorii 70 – 75 let evropskými šampiony ve čtyřhře. Sekanina si velký úspěch připsal i ve dvouhře. Na mistrovství světa v Las Vegas v roce 2018 vybojoval v kategorii 70 – 75 bronzovou medaili.

 ,,Karel Sekanina měl herní styl postavený na klasické trpělivé obraně s útočnými výpady. Díky tomu patřil ve všech soutěžích, které hrával, k nejúspěšnějším hráčům. V duelech byl maximálně klidný. Nenechal se ničím vyprovokovat. Pověstný byl jeho úsměv pod knírkem, který dokázal spoustu soupeřů hodně rozhodit. Jako člověk byl maximálně zodpovědný. Nikdy nepřišel pozdě na zápas, ani na trénink. Na utkání byl vždycky skvěle připravený. Byl to stolně tenisový ,,profesionál“ v amatérském prostředí. Kromě toho jako rozhodčí s licencí A rozhodoval jako rozhodčí u stolu mezinárodní zápasy a také domácí soutěže dospělých i mládeže. Byl rozhodčím i na českých seniorských a mládežnických šampionátech,“ charakterizoval velkého stolně tenisového srdcaře z Holešova Zdeněk Matela.