Nedávno jste ohlásila konec aktivní kariéry. Přemýšlela jste o něm dlouho?
Dlouho jsem přemýšlet nemohla. Přišlo to jako blesk z čistého nebe, prostě už dál nešlo finančně pokračovat a paradoxně ještě pořád i teď, co už nezávodím, musím doplácet nějaké resty ze začátku sezony.

Šlo o nejnáročnější rozhodování v životě?
Na jednu stranu jsem neměla na vybranou a na druhou se vše ve mně pořád lámalo. Řešení dál pokračovat se ale nenašlo a já musela přijmout fakt, že je konec.

Německá radost ve finiši týmového závodu sdruženářů.
Němečtí sdruženáři berou zlato. Češi nezklamali, doběhli sedmí

Celou kariéru jste byla ve stínu maminky Olgy. Každý vám připomínal její bronz z olympiády. Jak jste se s tím vyrovnávala?
Beru jako velikou poctu mít mámu právě takovou. Vždycky jsem na ni byla pyšná a vážila si jejího úspěchu. Ani jsem si neměla na co zvykat, od dětství jsem byla dcera olympijské medailistky.

Byla vaším vzorem?
Ano, a pořád jím zůstává.

V čem vám nejvíce v kariéře pomohla?
Tím, že tady byla vždycky pro mě, kdykoli jsem potřebovala s něčím poradit. Trenéra jsem měla svého, ale mohla jsem s ní řešit například to, jak se sama chystala na závody a podobně. Rozuměla pocitům závodníka.

Lyžařská hvězda Lindsey Vonnová.
Vonnová zlatou tečku za OH neudělala. Kombinace patřila Gisinové

Sledujete olympiádu? Stýská se vám?
Ze začátku jsem se na závody nedívala, mrzelo mě, že v Pchjongčchangu nejsem. Ani zahájení jsem moc nechtěla sledovat, ale dopřála jsem si s kamarádkou výlet do Říma na tři dny, a tam jako kdyby ze mě všechno spadlo, a co jsem se vrátila, stal se ze mě poctivý fanoušek.

Ponocujete a díváte se na přímé televizní přenosy?
Bohužel kvůli časovému posunu se na většinu přenosů dívám ze záznamu. Zatím jsem měla největší radost ze zisku stříbra Michala Krčmáře. Známe se od dětství. Nebo Evči Samkové a Káji Erbanové. Ale samozřejmě jsem prožívala jakýkoliv úspěch našich sportovců.

Bylo pro vás velkým překvapením zlato Ester Ledecké v super-G?
Musím se přiznat, že jsem zažila doslova šok. Ale také z jejího pohledu se dalo vyčíst, že je na tom stejně. Ester je obrovská bojovnice a hlavně má správně nastavenou hlavu. Jde o vítěze, což teď dokázala, jela absolutně naplno a má zlato. Doufejme, že se jí to podaří i ve snowboardu.

Slalom na olympijských hrách v Pchgjongčchangu vyhrál André Myhrer (uprostřed). Druhý byl Ramon Zenhauersen (vlevo), bronz získal Mario Matt.
Hirscher třetí zlato nezískal, chyboval stejně jako Češi. Slavil Myhrer