„Neagovou jsme zkoušely bránit. Měla jsme ji na starosti já, proto jsem v prvním poločase neskórovala,“ usmívá se vítězka Ligy mistrů s maďarským Györem v letech 2017 a 2018. Sázka na vytaženou obranu Češkám nepomohla.

„Bylo to těžké pro ostatní,“ uvědomuje si Knedlíková.

„Prostor na mé straně byl velmi otevřený. Ostatní rumunské hráčky měly více místa se prosadit, což byl největší problém. Místo ní v tu chvíli skórovaly ostatní,“ přidává opora ženského národního týmu.

Bašného výběr nezvládl v zahajovacím duelu začátek. Brzy prohrával o čtyři branky a pak se jenom složitě zvedal.

„Začaly jsme velmi špatně. Rumunky nám utekly na rozdíl pěti, šesti branek. To rozhodlo o celém zápasu,“ ví osmadvacetiletá křídelnice.

Češkám hlavně v první půli nefungovala defenziva. Zbytečně faulovaly a v oslabení pykaly.

„Dostaly jsme strašně moc gólů, což bylo dané výkonem v prvním poločase. Inkasovaly jsme jednoduché branky, protože jsme nezastavovaly jejich hru. Nechaly jsme soupeřky hrát,“ ví Knedlíková.

Luzumová a spol. to ovšem nezabalily a v hektickém závěru šturmovaly za vyrovnáním. Chybělo málo a urvaly alespoň remízu.

„My se nikdy nevzdáváme. Už jsme se v minulosti přesvědčily o tom, že se vyplatí hrát až do konce,“ připomíná zázračné obrany z předcházejících akcí.

Nakonec ale s Rumunskem padly 28:31 a v dalších dvou těžkých zápasech s Norskem a Německem musí bodovat, aby šly turnajem dál. „Zkusíme získat body v dalších zápasech,“ zůstává Knedlíková pozitivní.

Komplikací může být porážka obhájkyň trofeje a úřadujících světových vicemistryň, které v úvodním zápase skupiny D podlehly Německu 32:33.

„Neřeším to,“ mávla Knedlíková.

„Na druhé straně jsem nečekala, že Němky vyhrají,“ přidala.

„Norky mají takovou tradici, že první zápas mistrovství vždycky prohrají a pak celý šampionát vyhrají. Pokaždé je to nastartuje.“

Podle hráčky maďarského Györu mohl překvapivý výsledek ovlivnit také marodka severského favorita.

„Co vím, tak Norky nastoupily v okleštěné sestavě. Z patnácti hráček ještě některé měly menší zranění. Nebyly úplně stoprocentní,“ odtajňuje.

Že by ale Norky byly proti českému více koncentrovanější, si nemyslí.

„Ke každému zápasu nastupují stoprocentně. Proti nám nebudou nažhavenější,“ je přesvědčená.

Pondělní střet s gigantem ukáže, jak na tom Seveřanky doopravdy jsou. Do té doby mají české házenkářky na čem pracovat.

Brest (od zvláštního zpravodaje Deníku)

České házenkářky (v červeném) proti Rumunsku.
České házenkářky zaspaly začátek, Rumunsku podlehly o tři góly