„Kluci odvedli výtečnou kolektivní práci, za kterou byli po zásluze odměněni. Toto vítězství jsme moc potřebovali, protože předchozí duel v Plzni jsme kvůli pracovnímu vytížení našich hráčů odehráli v hodně improvizované sestavě a teď jsme si chtěli dokázat, že v plné síle můžeme hrát zajímavý a účelný basket," předeslal úvodem svého hodnocení zlínský trenér Jaroslav Kotala.

Kromě výborného kolektivního výkonu ale vyzdvihl ještě jeden důležitý aspekt nedělního střetnutí.

„Výborně nám zahrála celá lavička. Díky tomu jsme udrželi dostatečnou kvalitu na palubovce po celé utkání. Snad jen škoda chyb v samotném závěru, kdy jsme dovolili Ostravě, aby náskok stáhla. Jinak bychom byli mnohem klidnější," přiznal Kotala.

Proton střelecky táhli zejména Harčár a Šušák, kteří dohromady nasázeli 36 bodů. „Další kluci přidali výbornou práci v obraně a potvrdili, že když se sejdeme v plném počtu, můžeme odehrát rovnocennou partii s kýmkoliv," neskrýval svou spokojenost zlínský kouč. Úspěch jeho svěřenců je o to důležitější, že Proton už v týdnu vypadl z domácího poháru, když prohrál ve třetím kole na palubovce Šumperku 57:82.

„Bohužel v týdnu je pro nás kvůli pracovním povinnostem klíčových hráčů velký problém odcestovat k venkovnímu utkání v kompletním složení. To byl i případ pohárového zápasu. Kluci jej odbojovali, ale kvalita i zkušenosti chyběly. Předtím se nám stalo to samé i v Plzni, kde se hrálo v pátek. A v pátek budeme hrát s béčkem Nymburku i tentokrát, což nám jako amatérskému klubu vůbec nesvědčí. Kluci však slíbili, že odcestujeme v plné síle. Pak bychom opět mohli pomýšlet na vítězství," dodal zlínský kouč.