„Není to nic hrozného," mávl rukou 22letý Hrabovský, který ještě vloni hrával první ligu za dnes již rozpadlé VSCM Brno. „Bohužel rozpadlo se to. Z počátku mě to mrzelo, protože jsme minulý rok za Brno podávali celkem dobré výkony, ale naštěstí se podařila najít alternativa zde ve Zlíně," oddechl si Hrabovský, který hraje na křídle a dříve na pivotu.

Právě v moravské metropoli v roce 2013 už jeden postup do nejvyšší soutěže zažil. „Tehdy v Brně jsme měli jasný cíl, a to byl postup. Byl to super zážitek. Tady ve Zlíně nás spoustu hostuje a nejsem si jistý, zda Zlín má ambice na postup do nejvyšší basketbalové soutěže," tuší student oborů management sportu a trenérství na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

„Ve Zlíně je vše uvolněnější, v Brně se tenkrát hrálo hodně o postup, tady prostě hrajeme, bavíme se a funguje to," srovnal Hrabovský, který oceňuje přínos největších posil Zlína Jaroslava Prášila s Tomášem Vošlajerem.

„S Jardou jsem hrával už v Brně. I přes svůj věk má stále co nabídnout, snad se brzy vyléčí, vyhnou se mu další zranění a pomůže nám do dalších bojů. Tomáš je jeden z nejvyšších pivotů v první lize, je super mít někoho takového v týmu, kdo má navíc zkušenosti s NBL," pochvaluje si Hrabovský.

Rodák z Vyškova prošel reprezentačními výběry do šestnácti, osmnácti i dvaceti let. Jako kapitán pak dovedl v šestnácti letech svůj tým až ke zlatým medailím na mistrovství Evropy divize B. „Zvedat jako první trofej pro vítěze byl krásný pocit a nikdy na něj nezapomenu. Navíc jsem navštívil spoustu zemí, poznal hráče z jiných klubů a získal spoustu zkušeností," vzpomíná Hrabovský, který se ve volném čase věnuje své přítelkyni a občas hraje počítačové hry.

Hrabovský stále sní o nejprestižnější severoamerické NBL. „Ale abych byl trochu realističtější, chtěl bych si v budoucnu určitě vyzkoušet nějaké zahraniční angažmá, momentálně mám však prioritu dokončit školu," má jasno Hrabovský, který obdivuje Lebrona Jamese. „Už od mala jsem ho obdivoval, jednoduše proto, že je to nejlepší hráč v NBA a skvělý člověk," vyznal se. (hor)