„Parádní výsledek. Tak vysoko jsme vůbec nepomýšleli. Jeli jsme především sbírat zkušenosti a využít možnosti startovat v takovém závodě. Zážitek to byl neskutečný a jsme nesmírně rádi, že jsme tady," usmíval se Kořistka.

Příliš zkušeností se závodem samotným přitom neměl. Až doposud se v něm představil pouze dvakrát. Jednou se škodovkou v rámci Star Rally, to však kvůli poruše motoru daleko nedojel. Ani s hondou si pak v rámci mistráku nepočínal o mnoho lépe a cíl nespatřil. Vyšlo to až do třetice.

A to i za velké podpory zkušenějšího Jaroslava Orsáka, pod jehož hlavičkou letos absolvuje kompletní domácí mistrák ve sprintech.

„Jarin nám hodně pomohl i tentokrát. Před soutěží jsme spolu řešili spoustu věcí ohledně nastavení auta, se vším mi poradil a v podstatě jsem měl od něj špičkovou přípravu od začátku až do konce," potvrdil pilot z Velkých Karlovic.

On sám se v úvodu přesto držel trochu zpátky, neboť s tak náročnými podniky doposud neměl příliš co do činění.

„Soutěž jsme rozjeli volněji, krotili jsme se, nicméně chytli jsme dobré tempo. Rychlostní zkoušky nám seděly, některé jsme znali ještě z Kopné, a drobné problémy jsme řešili jen na Semetíně, kde nás zaskočily drobné vlnky na silnici. Ty jsme v rozpisu neměli, ale zvládli jsme to. Pak už jsme měli vše další pod kontrolou," pochvaloval si pilot vozu Mitsubishi Lancer Evo IX.