Zlínu se totiž zranil klíčový hráč Luboš Kostoláni. A to velmi kuriózním způsobem.

„Ve sprše si roztrhl ruku a s deseti stehy skončil na úrazovce. Mimo hru bude podle všeho několik týdnů," konstatoval smutně na adresu slovenského univerzála hlavní trenér Fatry Roman Macek, kterému tak přibyly vrásky na čele.

„Momentálně zvažujeme, jak na celou situaci zareagujeme. Původně totiž měl plnit roli diagonálního hráče také Pavel Kolář, jenže ten se prosazuje na jiném postu. Zapracoval se na pozici smečaře, kde je v tuto chvíli mužstvu nejprospěšnější. Jinou náhradu nemáme. Naštěstí extraliga startuje až za měsíc, takže nejsme pod takovým tlakem, ale možná budeme muset oslovit ještě někoho zvenku," přiznává Macek.

Jenže to nebylo vše. S virózou se vrátil z turnaje český reprezentant Adam Bartoš.

„U něj by sice nemělo jít o nic vážného, jenomže už v minulosti prodělal mononukleózu a byli bychom neradi, kdyby se mu toto onemocnění vrátilo," pokračoval zlínský kouč, který se tak vzhledem k reprezentačním povinnostem Jakuba Janoucha ocitl znovu bez nahrávače.

Těšit jej tak mohl alespoň výsledek z Nitry, kde Fatra porazila domácí výběr 3:0, nad maďarským Káposvárem zvítězila 3:1 a jedinou porážku si připsala v tie-breaku s Prešovem.

„Opakoval se nám zápas z předchozího turnaje v Ostravě, kde jsme rovněž proti Gdaňsku dobře rozehraný tie-break nedotáhli do úspěšného konce. Další zápasy už ale byly v pořádku a s předvedenou hrou jsem spokojený," ubezpečil Macek.

V pátek a v sobotu pokračuje volejbalová příprava jeho svěřenců domácím turnajem Zlín Cup, na kterém se i letos sejde velmi kvalitní konkurence.