„Těšil jsem se na utkání, už jsem chtěl hrát. Je to lepší než trénovat. Jen jsme s kluky čekali, co z toho bude, protože dlouhá pauza se na výkonu vždycky podepíše. Tak jsme rádi, že se projevila výsledkem 3:0," líčil pobaveně 31letý Kotas.

Jak jste se cítil při hře?

V útoku špatně, tam jsem se nepotkával s míčem. Naopak paradoxně dobře se mi dařil servis, který se nám příliš nevedl.

Co rozhodlo souboj ve váš prospěch?

Méně jsme chybovali. Soupeř spáchal spoustu chyb na útoku. K tomu jsme i dobře bránili.

Dělá jednoznačný výsledek z odvety formalitu?

Cesta do Final Four je nyní určitě otevřená. Je důležité, že jsme neztratili set. V Praze nám stačí získat jednu sadu a pojedeme si pro ni. Sice už budou mít zpět mladého Džavoronoka, jehož hodně postrádali, ale my už zase snad budeme rozehranější.

Motivuje vás, že v semifinále lze narazit znovu na mužstvo mimo českou špičku? (Lepší z dvojice Příbram – Ostrava – pozn. aut.)

Ano, máme dobrý los. Příbram i Ostrava jsou hratelní protivníci. Pokud toho využijeme, tak to bude super. Nicméně stále je pro nás prioritní extraliga. V té bude teďka rozhodovat každý bod, tabulka je hodně vyrovnaná.

Čeká vás náročný program. Zvládnete jej fyzicky?

Osobně v tom nevidím problém. V pauze jsme potrénovali, dobili baterky. Cítím se dobře a moc se těším na evropský pohár s Řeky. Bude to jiný tým, než jsou mančafty v extralize.

Máte už obraz o síle Alexandropolisu?

Budou o něco silnější než Holanďani. Mezi šestnácti nejlepšími nejsou slabá mužstva. Řecká liga sice už není tak kvalitní jako dříve, ale náš soupeř je tam letos třetí nejúspěšnější.

Máte vysněný tým, se kterým byste se v Challenge Cupu chtěl dále střetnout?

Zatím nesleduju vývoj. Až porazíme Řeky, tak se podívám. (Úsměv.) Postoupit chceme.

JAN ŠMÍD